Avem sustinatori de seama! SILPLAST

Interviu cu dl Rossi Massimo, susţinător al campaniei Let’s Do It Romania şi sponsor principal in judeţul Arad şi BrăilaSILPLAST a susţinut această campanie cu 28 000 de saci, în culori şi mărimi diferite. Ce înseamnă pentru dumneavoastră acest proiect?

A păstra pământul curat începând cu micile sate şi judeţe, dincolo de valoarea morală pe care acest eveniment o are în sine, înseamnă şi un întreg in a apăra şi a promova peisajele, râurile, viaţa şi frumuseţea, care fac acest teritoriu atractiv. Munca de ambasador ecologic susţinută de Let’s Do It Romania în colaborare cu alte asociaţii atinge simţul civic al cetăţenilor responsabilizând şi valorizând modul lor de a gândi.

Cum credeţi că poate fi rezolvată problema deşeurilor?

Să ne aducem aminte, că în ceea ce priveşte problema deşeurilor, primul lucru care trebuie făcut este să producem mai puţin şi să dezvoltăm o filieră eficientă de reciclare a acestora, care se concretizează de la strângerea diferenţiată la reciclarea lor prin sistemele necesare. În această fază ar fi necesară implicarea instituţiilor şi societăţii civile deoarece nu se va dezvoltă simţul civic şi simţul responsabilităţii rămânâd de o parte sau folosind în exclusivitate sistemul amenzilor disciplinare.

Aveţi sugestii în privinţa unui mod de conştientizare a cetăţenilor înspre protecţia mediului?

Este necesară intrarea în şcoli pentru instruirea şcolarilor, este necesară intrarea în casele cetăţenilor, este necesară premierea societăţilor care reciclează, a celor care utilizează materialele biodegradabile, este necesară promovarea acţiunilor şi a evenimentelor publice care pun această problemă. Doar atunci cetăţenii vor înţelege că e nevoie să se lucreze cu ei, pentru ei, pentru propiul stat şi pentru toată lumea.

SILPLAST prin intermediul meu transmite felicitări iniţiatorilor proiectului Let’s Do It Romania. De asemenea multumim organizatorilor judeţeni din Arad şi tuturor asociaţiilor partenere pentru că ne-au oferit posibilitatea de a contribui şi exprima public propriul nostru gând în ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător şi acţiunile de voluntariat.


SILPLAST produce ambalaje din polietilenă: saci şi pungi pentru sectorul alimentar, industrial şi menajer, plase, folie termocontractibilă şi folie stretch.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *