Andrei Cosuleanu “Superputerile noastre au fost motivarea si incapatanarea de a arata ca se poate!”

12053114_10153627820158764_1212604097_n

    Andrei Cosuleanu este unul dintre cei mai vechi membri “Let’s Do It, Romania!” si omul care a luptat constant pentru ca miscarea sociala sa continue si sa evolueze. A intrat in echipa in 2010 si a fost cucerit pe loc, definitiv si iremediabil. Astazi, este Director Executiv “Let’s Do It, Romania!” si nu se vede facand nimic altceva.




  • Cum ai aflat de Let’s Do It, Romania! și ce te-a convins să intri în echipă?

    Am aflat despre “Let’s Do It, Romania!” in 2010, cand imi cautam o cauza la care sa ader. Am vazut campania de comunicare de atunci, care avea un mesaj adaptat pentru fiecare public: tu ce nu faci pe 25 septembrie ca sa vii la curatenie? Pentru fotbalisti mesajul era: “pe 25 septembrie nu joc fotbal, fac curat in toata tara”, pentru bloggeri mesajul era: “pe 25 nu scriu pe blog, fac curat in Romania” si asa mai departe.Atunci m-am gandit sa am propriul mesaj: “de ziua mea, fac curat in Romania”, pentru ca Ziua de Curatenie Nationala era si ziua mea de nastere. Acesta a fost momentul in care am decis sa ma implic in “Let’s Do It!”.
  • Care sunt realizările tale din Let’s Do It! de care ești cel mai mândru?

    Cred ca in fiecare an am avut realizari de care sa fim mandri, atat eu, cat si colegii mei.Primul an a fost cel mai greu, pentru ca ne doream sa facem multe lucruri ce pareau nebunesti pe atunci: sa mobilizam sute de mii de oameni, sa avem companii implicate atat cu voluntari, cat si cu suport financiar sau materiale pentru ziua de curatenie. Tin minte si acum momentul in care am obtinut 75.000 saci, o cantitate foarte mare atunci, dupa o intalnire la care am participat. Iar cel mai frumos moment a fost la finalul zilei de 25 septembrie, cand, alaturi de echipa LDIR am serbat ziua mea de nastere si am spus impreuna: “We Did It!”.

    Anul 2011 a adus o noua provocare. Pe langa infiintarea noului ONG, cel care asigura partea legala pentru proiectele LDIR, cel mai bucuros am fost de echipa de fundraising pe care am coordonat-o, care a realizat o campanie extraordinara in companii. In 2012 am reusit sa facem o munca de 5-6 luni in numai 3 luni, pentru o Zi de Curatenie organizata in luna mai. Cred ca ne-am depasit limitele constant si mereu am vrut sa aratam ca putem mai mult.

    2013 a fost pentru noi si pentru mine anul schimbarii. M-am bucurat ca am putut sa dezvolt idei si sa le transformam in proiecte ce s-au concretizat incepand cu anul 2014, asa cum este “Scoala mea Verde”. Am vrut sa ne redefinim. A fost primul an in care nu am mai facut curatenie nationala, dar am lansat “Let’s Do It, Danube!”, un proiect de care sunt mandru in fiecare zi si asta pentru ca am avut rezultate incredibile, colegi fantastici si parteneri pe masura.

    Sunt foarte mandru si de anul 2015, pentru ca am reusit sa lansam noul proiect “Let’s Do It, Romania!” – aplicatia de mobil si platforma “Let’s Do It!” la care lucram inca din 2013. A fost o munca foarte grea, cu multe momente de cumpana, dar sper sa avem cel putin aceleasi rezultate cu care sa ne mandrim. Acest nou proiect este, de fapt, rodul muncii depuse pana acum. Colegii mei sunt singurii care stiu cu adevarat ce eforturi au fost necesare pentru acest proiect.
  • 12025464_10153627835353764_1664735490_n

  • Ce super eco-putere ai alege dacă ai avea puteri magice?

    Nu am un supererou cu superputeri in minte. Imi doresc sa transformam cei 1.000.000 de voluntari implicati in “Let’s Do It, Romania!” in ambasadori pentru un comportament responsabil zilnic. Este visul meu si al altor oameni din mediul ONG. Multi oameni ne considera pe noi, cei din “Let’s Do It, Romania!”, oameni cu superputeri. De fapt, superputerile noastre au fost motivarea si incapatanarea de a arata ca se poate.
  • Povestește-ne despre o situație care te-a provocat în timpul petrecut în Let’s Do It! și despre cum ai reușit s-o depășești cu bine.

    Fiecare an a fost o provocare. Imi aduc aminte ca in primul an am primit o sponsorizare cu 2 zile inainte de ziua de curatenie, iar eu am decis sa trimitem toti sacii in tara si am dat comanda de cateva mii cu 24 ore inainte de actiune. Producatorul a lucrat 24 ore continuu, pana la ora 6 dimineata in ziua evenimentului. A fost o presiune extraordinara!
    In alt an, tot de ziua mea, aveam nevoie de un om cu experienta in logistica pentru a crea trasee pentru trimiterea sacilor, pe care nu l-am gasit. Urmau sa plece trei masini mari cu toate materialele in mai putin de 10 ore. Am stat la birou 38 ore si am lucrat in continuu. La miezul noptii, colegii au venit la birou sa imi cante “la multi ani”. Le-am multumit, am baut o sampanie rapid si apoi le-am zis: “multumesc, dar eu am de lucru” :)

    Provocari au fost si vor fi intotdeauna, dar cred ca motivarea cu care am facut acest proiect a facut ca aceste provocari sa fie trecute cu brio. Sunt la fel de motivat ca-n prima zi :)
  • Convinge în două-trei fraze o persoană să facă voluntariat.

    Astazi, voluntariatul este o cale usoara de a-ti incepe cariera, pentru ca te ajuta sa dobandesti rapid experienta in domenii variate, in care ai libertatea sa experimentezi si sa creezi. Cred ca voluntariatul trebuie sa fie continuarea celor sapte ani de acasa, este trecerea de la teorie la practica.

    De ce sa faci voluntariat? Pentru ca ai ocazia sa te cunosti mai bine, sa afli ce-ti place si ce nu si sa inveti din greseli.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *