5 idei cu care plecam la drum in noul proiect “Let`s Do It, Romania!”

A trecut mai bine de o saptamana de la lansarea aplicatiei si platformei Let`s Do It!. Da, am primit o multime de reactii pozitive si da, voluntarii au inceput sa descarce aplicatia si sa faca raportari. Pana acum, peste 1500 de romani au descarcat aplicatia din Google Play, iar in aplicatie sunt in acest moment 90 de raportari. Aceasta e doar inceputul :) Urmatorul pas este verificarea lor de catre echipa “Let`s Do It, Romania!” si transformarea lor in sesizari catre autoritatile locale in masura sa rezolve problema. Va multumim tare mult pentru ca sunteti alaturi de noi in acest nou proiect care isi propune, in timp, sa schimbe fata Romaniei.

Sunt cateva lucruri pe care noi, echipa “Let`s Do It, Romania!”, vrem sa le impartasim acum, la inceput de drum, cu voi, voluntarii inimosi care au spus “Da!” la fiecare chemare a noastra. Pentru ca este un nou inceput si da, nu este unul usor. Pentru toti cei care ne-au intrebat de unde ne-a venit ideea sau care este viziunea noastra, iata mai jos cateva raspunsuri pentru voi. Speram sa va fie de folos si sa va inspire sa deveniti voluntari digitali:

  1. DA, este un proces pe termen lung si, NU, nu ne asteptam sa schimbam totul intr-o zi
    Suntem constienti ca nu ne putem astepta la rezultate peste noapte, insa trebuie sa incepem de undeva. Ne-am dorit sa facem curatenie in Romania in fiecare zi, dincolo de actiunile de amploare care sunt importante, atat in termeni de rezultate, cat si in termeni de constientizare a problemei deseurilor si de educare. Asa ca aveti incredere si ajutati-ne ca zonele curate sa devina o normalitate! Acesta este primul pas dintr-un proces care va dura luni si poate chiar ani, in care ne dorim ca, usor, usor, sa responsabilizam autoritatile publice locale si sa venim catre voi cu povesti de succes, cu situatii concrete in care zonele raportate de voi au fost curatate. Da, este posibil.
  2. Exista si autoritati responsabile in Romania, care merita incurajate Critica si aratatul cu degetul nu au functionat si nu vor functiona niciodata in termeni de rezultate. De ce s-ar simti cineva motivat sa faca lucruri bune, daca tot ce este scos in evidenta de catre presa si public sunt tot lucrurile care nu functioneaza? Ganditi-va un pic la voi si veti vedea ca reactionati exact la fel. De aceea, vom aduce in atentia presei in primul rand cazurile rezolvate cu succes, pentru ca acestea exista si avem increderea ca se vor inmulti. In acest sens, veti gasi pe site-ul nostru in cateva saptamani, odata cu primele rezultate, Harta Primariilor Responsabile, pentru ca vrem sa aducem in atentia opiniei publice si situatiile in care colaborarea cu autoritatile publice locale a fost una foarte buna.Un prim caz rezolvat cu succes este chiar prima noastra sesizare, pe care am facut-o in urma cu cateva saptamani, atunci cand am promovat campania noastra de crowdfunding, catre primaria sectorului 3. In prima poza, zona murdara, cu deseuri acumulate in ani intregi, un adevarat focar de infectie pentru cei din zona. In cea de-a doua poza, zona este curatata, iar noi am primit un raspuns oficial la sesizare.
  3. Picture1
    Picture2

  4. “Let`s Do It, Romania!” a fost, este si va fi mereu despre ce putem face impreuna, noi, cei carora ne pasa
    Este o munca de echipa. Ceea ce va face diferenta intre un succes si un esec va fi spiritul vostru civic si dorinta de a contribui la o tara curata. Da, avem nevoie de voi, voluntari atenti si agili, care sa descarce aplicatia si chiar sa o foloseasca atunci cand gasiti zone murdare. E nevoie de putina constienta si implicare, de oameni cu acest comportament civic in sange. De romani care sa isi doreasca din toata inima sa fie parte din schimbare.
  5. Am lansat un nou tip de voluntariat – voluntariatul digital
    Acum poti face voluntariat din cateva click-uri, printr-un instrument prietenos si usor de folosit – aplicatia de mobil “Let`s Do It!”, oriunde si oricand. Noi credem foarte mult in aceasta noua forma de implicare, la indemana oricui si care, in timp, poate fi folosita pentru multe alte cauze sociale.
  6. Lucrurile nu sunt perfecte, dar le imbunatatim cu fiecare zi
  7. Ne dorim foarte mult sa facem lucrurile sa mearga si avem o echipa de Doers voluntari care sunt gata sa verifice raportarile voastre, sa le transforme in sesizari oficiale, sa le trimita mai departe catre autoritati, sa monitorizeze statusul lor. Toate aceste activitati necesita timp si resurse. Se poate intampla sa ne ia cateva zile pana cand trimitem o sesizare mai departe, pentru ca avem nevoie sa o verificam sau pentru ca ne trebuie informatii suplimentare. Exista situatii cand aplicatia nu functioneaza sau nu e compatibila cu un anumit tip de telefon, insa primim constant feedback-ul si il transmitem mai departe catre echipa de dezvoltare. Work in progress, aveti rabdare si incredere ca dam tot ce avem mai bun ca lucrurile sa avanseze.

    Cum functioneaza aplicatia in 4 pasi simpli:

    1. Descarci aplicatia Let`s Do It! gratuit, de pe Google Play si, in curand, si de pe App Store
    2. Atunci cand gasesti un morman de deseuri depozitat in oras sau in natura, incarci mormanul in Harta Deseurilor, cu ajutorul aplicatiei de mobil Let`s Do It!
    3. Raportarea ta se transforma intr-o sesizare catre autoritatile responsabile de zona marcata, Voluntarii Let`s Do It, Romania! monitorizeaza statusul sesizarii, iar tu primesti constant notificari.
    4. Autoritatile responsabile raspund sesizarii in maximum 30 de zile, conform legii, iar tu primesti o notificare in momentul in care mormanul raportat a fost curatat. Echipa Let`s Do It, Romania! comunica rezultatul pe canalele oficiale.

    Multumim inca o data QUALITANCE, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Kaufland Romania, Castrol Romania, Green Group pentru sustinere.  Si voua, pentru ca alegeti in fiecare zi sa schimbati Romania in bine.

    Descarca aplicatia Let`s Do It! din Google Play Store (si, in curand, si de pe AppStore) si raporteaza deseurile ilegale intalnite in oras sau in natura:https://goo.gl/o00Fco

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *