Am fost si noi acolo, am curatat Romania!

Dacă joi am fost la teatru azi am fost la strâns de gunoaie…pentru cine nu ştie (deşi probabil ştie toată lumea) azi s-a derulat la nivel naţional, o campanie de curăţenie generală cunoscută şi sub numele de ” Let’s do it Romania” . Nu ştiu eu prea bine cine a fost coordonator pe Reghin sau pe judeţ, ce ştiu e că noi am fost “echipa” de la Grupul Şcolar “Lucian Blaga” Reghin în frunte cu profa de bio, profu de geogra şi profu de turism care a luat cu asalt Pădurea Dedradului , de lângă Reghin .

Startul s-a dat din faţa liceului la ora 9, de unde noi, cei 31 de pitici ,în coloană de câte doi şi ţinându-ne de mână (glumesc) am plecat spre Pădurea Dedradului . Ajunşi acolo, echipaţi cu (iniţial) 60 de saci de gunoi şi mănuşi de chirurg , ne-am apucat de strâns gunoaie  .

Incă pe drumul de acces în pădure nu erau chiar aşa multe gunoaie concentrate în acelaşi loc, dar când am înaintat… no comment . Ca şi fata aia care mătură şi ascunde murdăria sub covor, cam aşa se poate descrie situaţia…Pădurea Dedradului e un covor .

Vă zic, e incredibil ce şi unde aruncă unii oameni lucrurile de care nu mai au nevoie, deci a fost ….NAŞPA , mi-e ruşine cu semeni de genu , sincer . Am strâns de la deja clasicele pet-uri şi pungi de plastic până la carcase de televizor, pantofi cu toc si haine ….unele în stare de descompunere lentă, altele proaspăt aruncate . De asemenea am găsit şi păpuşi, adidaşi,  pantaloni, chiar şi un palton, pampersuri, cauciucuri de bicicletă, doze de aluminiu mai puţine dar au fost şi d’alea .

Ne-am luat şi o pauză de masă, dacă tot am muncit, şi cred că noi am avut mai mult de lucru decât celelalte echipe concentrate pe  zona Reghin . Ni s-a adus apă, suc, struguri şi câte un baton de ciocolată, deci nah, totuşi a fost ceva .Am făcut tot felu de glume pe seama lucrurilor aruncate de oameni, am râs dar am şi muncit . La un moment dat am rămas fără  saci,  însă gunoaie mai aveam de strâns, aşa că am mai cerut să ni se aducă saci .

În mai puţin de 4 ore, echipa Grupului Şcolar “Lucian Blaga”  a strâns din zona Pădurii Dedradului de lângă Reghin undeva în jur de 90 de saci de gunoi .

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *