Un supermarket din Berlin are o micro-fermă de unde cumpărătorii își culeg singuri verdețurile

Atunci când mergem la supermarket, vrem să cumpărăm cele mai proaspete produse. Pe asta s-au bazat și cei de la Infarm, care au instalat două micro-ferme verticale cu verdețuri în supermarketul Metro din Berlin.

Astfel, oamenii pot cumpăra produse proaspete, ierburi și salată verde direct din micro-fermă. Plantele sunt culese chiar de cumpărători. Alături de ierburi și salată verde, în aceste ferme pot crește și o serie variată de legume, precum ardei, roșii, vinete.

Micro ferma

Avantajele fermelor verticale sunt legate de faptul că nu se irosește spațiul, iar ele pot fi instalate și în apartamente. Există și avantaje pentru mediu, precum eliminarea transportului, a depozitării și a congelării și sunt folosite doar o parte mică din apa și îngrășămintele dintr-o fermă obișnuită.

„De obicei, ai o experiență plictisitoare într-un magazin. Te duci și îți iei ce îți trebuie. Aici vezi o fermă, există o bucată de fermă în supermarket”, spune Guy Galonska, co-fondatorul companiei Infarm.

Infarm este un proiect pilot, lansat în Berlin, care aduce micro-fermele verticale de interior în supermarketuri.  Până la sfârșitul anului, compania plănuiește să repete proiectul și în alte supermarketuri din țară. “Imaginează-ți un viitor în care orașele produc mâncarea pe care o consumă, unde fermele autonome cresc produse de calitate, la prețuri rezonabile, elimindându-se risipa și impactul negativ asupra mediului”, declară inițiatorii proiectului.

Dacă un astfel de concept va avea succes, vom scăpa de legumele fără gust din supermarketuri, iar mult mai puține legume vor fi aruncate, reducându-se risipa alimentară.

Autor: Florina Mirică

Surse articol: The Alternative Daily, Food Republic, TOTB

Surse foto: Sursa 1, Sursa 2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *