Inspirație: Grădinile verticale din PET-uri, o metodă eficientă de a-ți crește legumele în curte sau pe balcon

Let’s Do It, România!  încurajează metodele creative de reutilizare. Astăzi vă prezentăm o metodă de reutilizare a PET-urilor din plastic prin folosirea lor la construirea unei grădini verticale.  Această metodă ieftină, dar foarte eficientă pentru a crește legume, verdețuri sau flori într-un spațiu restrâns poate fi aplicată oriunde, atât în curtea proprie, cât și în balconul apartamentului.

Cum se face?

Se așează unul peste altul între patru și șase PET-uri de plastic pline cu pământ fertil, după ce li s-a decupat fundul și partea de sus. Astfel, apa pe care o folosim pentru a le uda ajunge până la sticla de jos.

gradina verticala din pet-uri

Fiecare PET este decupat și la mijloc, iar în acel loc se pun semințele. În vârful turnulețului se pune o sticlă cu gura în jos, cu dopul găurit. Ultima sticlă este umplută cu apă, pământul fiind astfel udat în mod constant.

Această metodă poate fi aplicată oriunde în lume, chiar și în zonele slab dezvoltate, fiecare familie având astfel posibilitatea de a beneficia de o hrană sănătoasă, prin cultivarea de legume și verdețuri.

În videoclipul care urmează este prezentat Gilbert, un bărbat care și-a construit o grădină verticală. Experimentul său are ca rezultat verdeţuri proaspete pentru consumul familiei sale.

Sursa articol: LiveBiz

Surse foto: Sursa 1, Sursa 2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *