România, am făcut-o!

O spun cu cea mai mare convingere şi bucurie: “România, am facut-o”! Şi nu singură: astazi, 25 septembrie 2010, m-am trezit împreună cu mii de români din toată ţara la 7 dimineaţa, ne-am băut cafeaua şi am pornit să facem curat.


M-am trezit cu entuziasm şi cu gândul că astăzi, se scrie o bucăţică de istorie în România şi că în sfârşit, ne-am unit pentru o cauză şi suntem mulţi. Acesta este doar un prim pas, un început pentru fiecare dintre noi, ca indivizi şi ca grup prin care arătăm că ne putem uni pentru o idee şi pentru a fi un exemplu. Fără să cârcotim şi să spunem că nu are sens, fără să ne plângem şi să aşteptăm să apară acel “altcineva” care să ne rezolve toate problemele. E simplu: pe 25 septembrie, noi am ieşit afară din case şi am făcut curat.


Noi, am adunat câţiva saci în Clinceni, alţii au mai adunat încă 10, încă 50, încă 100 şi totul se adună, fiecare om contează pentru că împreună, cifrele ne arată că efortul fiecăruia a creat o mobilizare fără precedent. Vă garantez că pentru mine şi sunt sigură că şi pentru mulţi alţii, aceasta a fost o lecţie: că ne putem uni pentru ceva în care credem, că putem reuşi, că fiecare contăm şi că avem puterea pe care ne-o asumăm.


Răsplata cea mai mare am primit-o deja şi a fost mai exact, momentul în care pe drumul unde adunam gunoaie, a trecut o maşină cu o familie. Şoferul a încetinit, ne-a făcut o poză, a zâmbit şi ne-a încurajat cu o privire care spunea “continuaţi cu treaba bună pe care o faceţi!”. Am simţit atunci că măcar pentru o fracţiune de secundă a fost mândru de ceea ce fac românii şi eu mi-am dat seama că am contribuit într-adevăr,  la o schimbare: pentru mine, pentru cei ce au pus la cale proiectul, pentru cei ce vor afla de reuşita noastră, pentru ţara în care trăim, pentru fetiţa de 8 ani care a venit cu tatăl ei să culeaga gunoi şi căreia i-a părut rău când a trebuit să plece înapoi, spre casă.


Am un zâmbet larg pe faţă şi gândul cu care am venit de la Let’s Do It, Romania! este că dacă vrem, putem şi împreună, am fost martorii unei schimbări. Mulţumesc echipei LDIR pentru şansa pe care ne-aţi oferit-o şi pentru implicarea voastră de aproape 1 an!


Priviţi-i pe cei ce  s-au mobilizat astăzi: dincolo de orice, România, am facut-o!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *