Youth can move the world

Let’s Do It, Romania! a fost o experienta grozava.


Am avut o echipa formata din 6 adulti si 4 adolescenti si am ales trei mormane-unu-Cheile Turzii si doua langa Unirea-judetul Alba, din care unul nu am avut posibilitatea sa il curatam. Oricum, ceea ce a fost grozav e ca ne-am organizat in 2 masini si am reusit sa curatam ce ne-am propus in proportie de 95% si 99%. Dar pe langa curatenia efectiva, am dorit sa si discutam cu oamenii care sunt responsabili pentru gunoaiele care le aruncau.


La un popas pe drumul dintre Unirea si Inoc -judetul Alba vis-a-vis de restaurantul popasului, parcarea era plina de gunoaie, peste care s-a aruncat pamant cu excavatorul. Cu toatea astea am strans 27 de saci plus 1 morman de carton plus o gramada de sticla. Multe ambalaje de baxuri de apa minerala, avize de la restaurantul respectiv, pe scurt parafa celor care aruncau gunoaiele. In speranta ca ce am curatat sa ramana asa si in viitor, am hotarat sa discutam cu administratorii localului.

Am hotarat sa ii abordam nu la modul acuzativ, ci intr-un fel civilizat, explicandu-le despre ce este “Let’s Do It, Romania!”, ce am facut acolo, sacii care i-am strans etc. si i-am rugat, daca pot sa ne sustina, si prin asta sa ofere un serviciu catre societate, informand drumetii care trec prin popas de aceasta actiune care s-a desfasurat la nivel continental, si explicandu-le importanta de a arunca deseurile in locurile potrivite.

De asemenea, i-am rugat sa anunte insistent autoritatile pentru a amenaja containere mari si pentru colectarea selectiva a gunoiului in parcarea respectiva. Ne-au dat raspunsul pe care de altfel il asteptam, acuzand autoritatile si cei care opresc (desi noi am vazut cine arunca)si bineinteles convinsi ca daca fac ceva fac in zadar, dar noi am fost multumiti.


Am fost multumiti de munca noastra si de modul demn in care am adus un serviciu societatii. Si ce ma bucura pe mine personal, e ca 6 adulti (22->50 de ani) am fost un exemplu pentru cei 4 tineri (10->12 ani) despre cum abordam asemenea probleme in viata. La final s-au strans 46 de saci si un morman de carton si o gramada cu sticla per total-rodul nostru:D. Altii muncesc pentru bani sau alte bunuri, insa rodul nostru, al celor peste 150 de mii de romani au fost sacii de gunoi care i-am strans pet cu pet.


Si da, cei mai multi au fost tinerii, because YOUTH CAN MOVE THE WORLD :)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Youth can move the world

  1. Este vorba despre echipa 4094 din Turda (jud.Cluj), formata din Paty, Reby, Dana, Iulia, Teo, Marta, Dora, Radu, Stef si Cristina(eu) :D Va multumim ca ati dat povestea mai departe :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *