Voluntarii spun NU indiferenţei

Grupul de elevi ( clasele V – VIII ) al Şcolii Gimnaziale nr. 5 ,, Elena Doamna”  Tecuci , s-a bucurat de implicare în Proiectul Naţional  de ecologizare desfăşurat pentru prima oară în ţara noastră : Let’s do it, Romania! şi au lucrat ca voluntari în ziua de sâmbătă ,25 septembrie , alături de cei peste 200 000 de români , pentru a face România mai curată într – o singură zi .


Obiectivul principal al acestui Proiect, a fost curăţarea ţării de deşeuri, având şi o componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător. Sub îndrumarea celor doi coordonatori, prof. Elena Dascălu şi Gina Liliana Ştefan, au făcut din zona marginală a pădurii Furceni, deoparte şi de alta a şoselei, un exemplu de curăţire a spaţiului verde. Prin această acţiune ecologică am vrut şi să atragem atenţia cetăţenilor Tecuciului, care îşi petrec multe week – end -uri admirând frumuseţile şi liniştea pădurii, că natura trebuie respectată în schimbul a ceea ce ne oferă cu multă generozitate, să- i responsabilizăm faţă de mediul înconjurător.

Dimineaţă la ora 9:00, elevii au fost prezenţi la punctul de inregistrare de la Primăria Municipiului Tecuci , apoi am pornit cu mijloace proprii ( saci de plastic , manuşi , transport ), cu voie bună şi o atitudine exemplară faţă de mediu şi faţă de cei din jur , către zona alocată în vederea colectării deşeurilor. Ziua a fost extrem de plăcută din punct de vedere meteorologic , iar elevii s-au întrecut în colectarea cât mai multor deşeuri. Trecătorii ocazionali ne salutau, chiar daca nu ne văzuseră vreodată, probabil din respect pentru ceea ce au văzut că facem, acest fapt motivându–i şi mai mult pe elevi. După curăţirea zonei alocate, însumând 50 de saci deşeuri, saci pe care elevii i-au ordonat deoparte si de alta a şoselei, coordonatorii au înştiinţat partenerii nostrii de acţiune (Primăria Municipiului Tecuci), care aveau misiunea de a prelua şi transporta sacii către locurile de colectare. Noi voluntarii, ne mândrim că am facut curat, că ne am facut treaba, păcat că nu au fost ridicaţi şi sacii plini cu deşeuri, cu mai multă promptitudine.


Prof. Elena Dascălu
Şcoala Gimnazială nr.5,
„Elena Doamna” Tecuci

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *