S-a dat liber la cartare fără traseu!

Vă tot povestim de ceva vreme încoace că ajungem în fiecare weekend în câte 4 judeţe din România în care demarăm procesul de cartare. Ei bine, la solicitarea voastră, iată un mesaj important către ţară de la echipa de logistică :).


Aveţi liber la cartare! Fără un calendar stabilit de noi, dar folosind aceleaşi instrucţiuni! Fără un traseu dat de noi, dar tot cu GPS şi cu aceeaşi energie şi entuziasm! Şi dacă promiteţi că faceţi şi poze sau filmuleţe prin care să arătaţi tuturor că e distractiv să identificaţi gunoaiele din afara oraşelor, vă dorim super spor la cartat! Harta deşeurilor are nevoie de sprijinul vostru!


Detalii despre ce înseamnă cartarea independentă:


Cartarea independentă fără traseu este recomandată în special pentru zonele care nu pot fi acoperite prin cartarea pe bază de traseu prestabilit. Acestea sunt în principal zonele fără infrastructură rutieră adecvată (mai ales arealele montane sau sub-carpatice) sau puncte aflate la distanţe semnificative de drumuri (de exemplu, interiorul pădurilor).


Cartarea independentă fără traseu reprezintă mai degrabă o metodă complementară de identificare a mormanelor de gunoi, decât una menită să înlocuiască parcurgerea sistematică a teritoriului prin cartarile pe trasee prestabilite. Ea poate fi realizată fie în cadrul unei ieşiri dedicate pentru identificarea mormanelor, fie în cadrul unei excursii cu alt scop principal (divertisment, plimbare etc.)


Este recomandat ca voluntarii, în cazul în care nu au participat la instructajele din cadrul evenimentelor organizate de cartare, să discute personal sau telefonic cu coordonatorul/verificatorul de cartare din judeţ, pentru a primi toate detaliile necesare şi a li se răspunde la eventualele întrebări.


Important! Pentru a evita informaţiile redundante, este bine ca cei ce se implică în procesul de cartare independentă fără traseu să consulte “Harta deşeurilor”, pentru a observa dacă regiunea vizată nu a fost deja acoperită.

www.letsdoitromania.ro


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “S-a dat liber la cartare fără traseu!

  1. Salut actiune D-vs.Am de adugat o locatie pe lista gunoielor.Pe malul raului Arges,in comunina 1 Decembrie -Ilfov(9 km de la iesirea din Bucuresti)se construieste un ansamblu rezidential Green City.Sambat 19 iunie mergand in vizita la niste prieteni am obsevat ca int-una din baltile naturale create de Arges(situata in spatele ansamblului),care era pana acum cateva luni plina de viata (pesti,broaste) s-au arunacat resturile de la santier(moloz,pamant,polistiren)asa ca a devenit din punct ecologic un dezastru.Dezvoltatorul imobiliar ar trebui obligat sa nu distruga habitatul respectiv,care ar putea chiar sa-i fie de folos in promovarea ansamblului,cu sloganul <<oras verde<<.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *