Let’s Do It, Dâmbovița! – Septembrie 2012

 

Sâmbătă 29 septembrie 2012, profitând de vremea minunată de toamnă şi respectând tradiţia de câţiva ani a desfăşurării acţiunii Let’s Do It Romania, circa 150 de oameni din nordul Judeţului Dâmboviţa s-au mobilizat aproape instantaneu, la îndemnul inimoasei profesoare Ionela Silvia Barbu, coordonatoarea ediţiilor anterioare.

 

Ideea a pornit de la IJ. de Poliţie, a prins repede contur, trecând pe la Primăria comunei Moroeni, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Dâmboviţa, APM Dâmboviţa, Apele Române – Sistemul de Gospodărire Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgovişte, Jandarmeria Română – IJ. Jandarmi Dâmboviţa, Direcţia Silvică Dâmboviţa – Ocolul Silvic Pucioasa, Parcul Natural Bucegi precum şi pe la voluntarii din Asociaţia Ecologică Floare de Colţ şi din Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” Pucioasa.

Reprezentanţi ai acestor instituţii, împreună cu

elevi din Şcoala „Ion Ciorănescu” şi Şcoala Glod Moroeni însoţiţi de profesori dar şi de foarte mulţi părinţi sau localnici au muncit cu mic cu mare şi au făcut într-un timp record o treabă extraordinară!

S-au strâns aproximativ 12 tone de gunoi, care a fost apoi transportat din zonă, cu ajutorul firmei SC Supercom SA.

În timp ce la Moroeni se desfăşura această acţiune de amploare, 40 de jandarmi de la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri s-au mobilizat şi ei, adunând în cursul dimineţii, 60 de saci de gunoi din pădurea de pe raza comunei Gura Ocniţei.

Mai multe poze, AICI

Text de Ileana Bocanciu – Voluntar AEFC

 

 

Let’s Do It Romania 2012 – Etapa a II-a,

o acţiune reuşită, care dovedeşte încă o dată, că atunci când SE VREA, SE POATE!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Let’s Do It, Dâmbovița! – Septembrie 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *