Follow up

Bogdan Baciu, organizator local Let’s Do It Romania 2010, va reprezenta tinerii din România la ONU

Cu mare drag vreau sa va spun astazi povestea unui inceput de drum de succes.

Nu gasesc cuvinte suficient de bune sa vorbesc / scriu despre el. Este, realmente, un copil extraordinar. Sunt foarte fericita pentru el.

Am avut ocazia anul trecut in cadrul proiectului Let’s Do It Romania sa colaborez cu Bogdan Baciu, care s-a ocupat de organizarea zilei de curatenie in orasul Falticeni. Era elev la Colegiul National “Nicu Gane” din Falticeni si am fost fericita sa gasesc in el, pe langa un colaborator de nadejde, un copil extraordinar de responsabil. I-am mai urmarit proiectele si m-am bucurat sa vad ca a castigat, de exemplu, premiul  “Vreau o Românie mai curată!”, organizat de HotNews.ro în parteneriat cu EcoTic, sub egida Ministerului Mediului şi Pădurilor şi Gărzii Naţionale de Mediu.

Va dau in cele ce urmeaza detaliile ultimei lui “ispravi”, o realizare maaaare de tot care cu certitudine ii va influenta tot cursul vietii in continuare.

Bogdan Baciu va reprezenta tinerii din România la ONU

http://cronicadefalticeni.wordpress.com/2011/08/01/ultima-ora-bogdan-baciu-va-reprezenta-tinerii-din-romania-la-onu/


“Elevul Bogdan Baciu, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, este oficial unul dintre noii delegaţi ai tineretului din România la Organizaţia Naţiunilor Unite. Bogdan a primit confirmarea câştigării selecţiei naţionale pentru alegerea delegaţilor de tineret ai României la ONU, mandatul 2011 – 2012. În dezbaterea publică finală organizată săptămâna trecută de Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, Ministerul Afacerilor Externe şi Centrul de Informare ONU pentru România, Bogdan Baciu a fost mai convingător decât contracandidatul său, un tânăr de 25 de ani din Arad. De alfel, Bogdan a fost singurul licean care a trecut de preselecţie. „Este o responsabilitate enormă. Să ştii că reprezinţi tot segmentul de tineri din România, între 18-35 de ani, adică peste 25% din populaţia României, la cel mai inalt for din lume, în faţa a 192 de state, este un lucru ce ţinea de domeniul S.F. pentru un puşti din Fălticeniul nostru mic şi aparent, lipsit de posibilităţi. Iată că nu este aşa. Important e să vrei şi să poţi. Sunt sigur că acest proiect îmi va schimba total viaţa. Urmează o muncă pe care nu numai că o agreez, dar e probabil lucrul pe care îl voi face toată viaţa. Sunt tânăr, dar sunt cu picioarele pe pământ şi peste 10, 20, 40 de ani, tot tânăr voi fi şi tot pentru tineri voi lucra”, ne-a declarat Bogdan Baciu”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Follow up

  1. Multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Imi pare chiar rau ca nu voi fi in tara sa ajut si anul acesta la marea curatenie, dar cu siguranta voi gasi o echipa care sa acopere Falticeniul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *