Ei sunt eroii noştri! :)




Buna, Oana!


Am participat in data de 22 mai la actiunea de curatare a Clujului.


Am aflat doar cu o zi inainte de ea, asa ca nu am putut strange participanti. Ne-am dus la Casa de Cultura a Studentilor doar eu si cu baietii mei, de 14 si 8 ani, si cu inca un coleg de clasa a celui mare. Eram prea putini si prea “slabi” pentru ce vroiam sa facem.  Vroiam sa participam la curatenie, dar vroiam sa curatam un loc anume, care ne place noua foarte mult, Cascada Ciucas. Am “ochit” la Casa de Cultura o echipa de 5 studenti/studente cu echipament de munte, care inca nu fusese repartizata unui morman de gunoaie si i-am rugat sa vina cu noi. Le-am spus ca accesul e foarte greu, ca trebuie sa te cateri pe stanci si sa treci prin apa, dar ca locul e foarte frumos si merita curatat de gunoaie. Au fost foarte draguti si au acceptat si va spun ca a fost o zi minunata. Minunata nu din cauza vremii, ci din cauza a ceea ce am simtit toti: satisfactia ca facem un lucru bun, util, care poate va schimba ceva in tara asta. A fost un pic de aventura dar nu ne-a impiedicat accesul greu, apa rece, care crescuse mult din cauza ploilor,  norii amenintatori, nimic. Am mers cu un scop si l-am indeplinit. Din pacate am fost mai preocupati sa strangem si sa transportam gunoaiele decat sa facem fotografii de calitate, asa ca putine au iesit clare… Dar se poate vedea ca am fost entuziasti, ca am facut echipa, ca ne-a placut ce am facut. Am facut treaba buna si ne-am si distrat.


Si tocmai pentru ca vrem sa schimbam ceva, sa fim un exemplu, sa se vada ca nu e rusine sa strangi gunoaie, te-as ruga sa publici cateva din pozele pe care ti le trimit acum la rubrica “am curatat Clujul”.


Varga Laura Simona




Vă felicităm! Suntem mândri de voi!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

4 thoughts on “Ei sunt eroii noştri! :)

  1. Exceptional! Felicitari din adincul inimii, meritati tot ce e mai bun!
    Nota 10 si chiar sa fiti mindri de voi!
    Echipa 327

  2. Laura Simona, sinteti minunati! Primul morman de gunoaie la care m-am gindit cind am deschis site-ul a fost Ciucas, pentru ca am ramas dezgustata acum 3 ani de comportamentul tinerilor fata de acest loc splendid din natura, si chiar ma gindesc sa ne alaturam impreuna cu sotul meu pe 25 septembrie la curatarea lui, pentru ca din pacate sint sigura ca va fi din nou nevoie. Daca o sa iti faci echipa, sa ne contactezi si pe noi pe [email protected]

    1. Multumesc tuturor pentru aprecieri. Sa speram ca se vor misca oamenii si vor fi cat mai multi voluntari pe 25 septembrie. Cred ca e o idee buna asta ca fiecare sa poata sa-si aleaga locul in care sa faca curatenie. Cascada Ciucas nu era cartata pe harta mormanelor, dar stiam ca nu-i pot motiva pe copii sa faca curat decat in locul in care acele gunoaie ii enervasera de foarte multe ori. L-am auzit pe cel mare spunand colegului sau, in timp ce strangea: “habar nu ai ce satisfactie am ca fac sa dispara toate gunoaiele astea”.
      Si oricine este binevenit sa participe la curatenia din 25 septembrie, de la Ciucas.
      [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *