Cartarea in Maramures – binecuvantarea voluntarilor :)

Cu biciclete, cu masini, pe sosea, prin padure, prin varfu muntilor… experienta din weekendul trecut, a fost una extraordinara.

Desi e vacanta, cateva echipe au pornit din Baia Mare, Sighet si Borsa spre traseele ce trebuie cartate in Maramures.

Traseele cutreierate au fost superbe iar gunoaiele s-au lasat cu greu descoperite in unele zone.

Am apelat la toti satenii din localitatile prin care am trecut pentru a gasi indicii pretioase cu privire la locurile in care se obisnuia pe vremuri sa se arunce gunoaiele din localitate.

In ultimii ani aceste obiceiuri au fost date uitarii, mai ales ca acum satenii au alternativa: firmele de salubrizare din Maramures care umbla prin toate satele cel putin bilunar si ii scapa pe localnici de aceasta problema.

Am gasit multe gunoaie abandonate care deja “fac parte din ecosistem”. Natura s-a obisnuit cu ele acolo, iar oamenii nici “nu mai stiu” de existenta lor. Ne bucuram c-am identificat acele locuri in care mai exista probleme si cu siguranta le vom aduce la “viata”.

Si pentru ca orice calatorie are placerile ei : cu astfel de peisaje si-au clatit voluntarii ochi si si-au relaxat sufletul(o fapta buna pana la capat):))

Poze cartare Maramures


A fost mai mult decat o “munca” placuta, a fost o relaxare totala si un traseu deosebit de pitoresc, care ar merita facut de fiecare dintre noi. Pozele va vor …convinge ( sunt doar o parte, nu toate ).

Anca si Mihai
Cartatorii traseului numarul 11.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Cartarea in Maramures – binecuvantarea voluntarilor :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *