Repetiţie de succes pentru 24 septembrie în Alba!

Azi  24 august, 2011, a avut loc, la Alba-Iulia, o simulare pentru ziua de curăţenie naţională, care se va desfăşura, în acest an, pe 24 septembrie!


Acţiunea a fost organizată de către echipa judeţeană „Let`s Do It, Romania!” cu sprijinul şi implicarea Primăriei Alba-Iulia, a Instituţiei Prefectului Judeţului Alba , S.C Salprest S.A şi Crucea Roşie.


Circa 25 de voluntari au urmat procedura standard pentru acţiunea din 24 septembrie. Aceştia s-au prezentat, în jurul orei 9:00, la punctul de inregistrare, situat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor şi au parcurs următoarele etape: înregistrare, preluare saci şi mănuşi , instructaj protecţia muncii.

Acţiunea de curăţenie propriu-zisă s-a desfăşurat între orele 10:00 şi 12:00, în zona Uzinei Electrice şi s-a finalizat cu strângerea a 165 de saci cu deşeuri. Logistica pentru punctul de înregistrare şi transportul au fost asigurate de catre Primaria orasului Alba-Iulia.


Participanţii s-au bucurat de prezenţa prefectului Ştefan Bardan, care a felicitat iniţiativa.

“Sunt bucuros să îi văd pe aceşti tineri entuziaşti care doresc într-adevăr să dea un exemplu bun în comunitate şi care arată că este nevoie de atât de puţin ca să faci lucruri grozave în jurul tău. Poate în acest fel se vor convinge şi ceilalaţi că aceste lucruri au legătura cu ei, că nu pot fi indiferenţi şi că într-un fel sau altul neluarea unor măsuri acum îi vor afecta mai târziu, dacă nu pe ei, pe copiii lor” a subliniat prefectul judeţului Alba.

Vlad Cherecheş, coordonatorul campaniei la nivel judeţean a declarat: “Acţiunea de azi a fost un succes, un exemplu pentru ceea ce va fi în 24 septembrie, când îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei ce îşi doresc o schimbare în mai bine! Let’s do it,  Alba!”

De asemenea, din partea echipei Let’s do it, Alba! au mai participat şi Laura Todea (coordonator voluntari – cartare) şi Cosmin Lupu (coordonator relaţie instituţii publice).


În afara obiectivului evident, curăţarea ţării de deşeuri, proiectul are şi o importantă componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei, în ceea ce priveste grija faţă de mediul înconjurător.


Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *