28 Aprilie 2012 – noutăti transilvănene de la Cluj

Sâmbătă, 28 aprilie, 2012, am participat la două evenimente interactive, profitând la maxim de vremea frumoasă de afară. Aşa că de dimineaţă, înarmaţi cu voie bună, ne-am îndreptat fiecare spre o locaţie la alegere: la cartat sau la treasure hunt.

——————————————–

La cartare, la fel ca în fiecare săptămână, ne-am luat bicicletela şi am pornit în cӑutarea  mormanelor semnificative de deşeuri. Deja ştiți cum merege treaba la cartare: am stabilit traseul, ne-am luat GPS-ul, am cӑutat, am gӑsit, am notat. În fiecare sâmbӑtӑ harta noastrӑ se umple, ceea ce este bine. Cu cât mai multe locații sunt identificate, cu atât mai multe vor fi curӑțate. 12 Mai, venim!

—————————————————

Treasure Hunt marca “Let’s Do It, Romania!”

Ne-am adunat la ora 10:00 în Piaţa Unirii pentru a pune la punct ultimele detalii şi a ne împărţi pe echipe, fiecare în funcţie de sarcinile pe care le avea de îndeplinit şi de locația stabilitӑ inainte. Concurenții au fost elevi din clasele IX-XII din cadrul urmatoarelor licee: Colegiul Național ,,George Barițiu”, Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, ,,Victor Babeş”, Liceul de Informaticӑ ,,Tiberiu Popoviciu” şi Grupul şcolar industrial ,,Tehnofrig”.

————–
Cam aşa s-a desfăşurat evenimentul: la ora 11:00 s-a dat startul echipelor formate din câte 6 elevi din fiecare liceu. Traseul lor era alcӑtuit din 7 probe. Prima probă a avut loc în Piaţa Unirii, unde echipele au trebuit să numere toate scândurile băncilor aflate acolo pentru a primi indiciul care le dezvӑluie urmӑtoarea locație şi a trece la următoarea probă. Fiecare echipă a fost atent supravegheată  de o persoană pentru a fi siguri că aceştia nu trişează (luând autobuzul sau distrugând indiciile).

După patru ore de căutări şi pus cap la cap indicii, echipele au terminat concursul în Piața Unirii unde au fost şi premiați. Astfel, echipa câştigătoare aparţine liceului Colegiul Național „ George Baritiu” iar membrii ei sunt: Malutan Roberto, Varga Tudor, Capota Alina, Szekely Andrea, Maier Emanuela si Vescan Alexandru. Îi felicităm pentru organizarea şi dinamismul de care au dat dovadă.

Cărtureşti Cluj a fost alături de noi la acest concurs şi astfel am avut ca premii 10 enciclopedii cu Eco Călătorii, câştigătorii locului I au primit fiecare câte una, iar restul participanților au primit una pe echipă pentru biblioteca liceului pe care l-au reprezentat. Concurenții plasați pe locul I au câştigat şi proba specială, iar drept premiu le-am fost oferită o plantă pentru curtea liceului lor. Multumim Carturesti Cluj pentru sustinere!

——-
Toate echipele s-au descurcat foarte  bine şi la sfârşitul zilei au fost fericiți că au participat la un astfel de eveniment. Noi îi felicitӑm şi îi aştemptӑm sӑ fie la fel de harnici şi în 12 mai la Ziua Curӑțeniei Naționale.

———

Echipa LDIR Cluj

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *