“Școala mea e eco!” in Dolj


Echipa ”Let`s Do It, Romania!” susţine activ programul Scoala Altfel, construit de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului în perioada 2-6 aprilie 2012! “Şcoala mea e eco!” este numele proiectului prin care echipa „Let`s Do It, Romania!” se implică în educaţia elevilor din întreaga ţară.




Şcoala mea e eco!” are drept scop transmiterea şi creşterea numărului de cunoştinţe despre protecţia mediului înconjurător şi stimularea unui comportament responsabil în răndul elevilor. Pe baza informaţiilor transmise, elevii vor putea să găsească şi să integreze în activităţile cotidiene, la şcoală şi acasă soluţii pentru protecţia mediului prin reducerea consumului de resurse şi energie, reciclare şi prin comportament  corect în natură. Exemplele de comportament ecologic identificate de copii vor compune un Eco Ghid care va fi afişat în şcoală şi în fiecare clasă şi va putea fi discutat în cadrul orelor de dirigenţie.




Proiectul ”Let`s Do It, Romania!” se va desfăşura in Bucureşti și în 26 de judeţe, inclusiv in judetul Dolj. 164 de şcoli din toata ţara vor fi implicate în proiectul de educaţie ecologică.


În Dolj, proiectul se va desfaşura in 4 instituţii de invăţamant, si anume : ColegiulŞtefan Odobleja(in data de 2 aprilie), Colegiul Naţional “Carol I” (in datele de 2, 4 si 5 aprilie), Colegiul NaţionalElena Cuza(in data de 3 aprilie), precum si Grupul Şcolar “Matei Basarab(in data de 6 aprilie).


“Şcoala mea e eco! este primul pas în direcția educativă pe care ne dorim să o abordăm în acest an, alături de acțiunea de curățenie națională organizată pe data de 12 mai. Vom continua educația ecologică și în următoarele luni, cu ajutorul altor noi proiecte craete special în acest sens, pentru că acesta este unul dintre obiectivele noastre principale pentru 2012” au declarat reprezentanții ”Let`s Do It, Romania!”.


În programul ”Școala Altfel”, elaborat și organizat de fiecare unitate de învățământ, vor fi incluși toți cei care nu participă la faza națională a olimpiadelor și concursurilor școlare.  Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preșcolari/elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor acestora, să pună în valoare talentele și capacitățile lor în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.



 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *