Ce trebuie să știi dacă lucrezi în HR într-un ONG

Ce trebuie să știi dacă lucrezi în HR într-un ONG

1. Codul Muncii

De acum trebuie să te familiarizezi cu toate legile din Codul Muncii pentru a respecta tot ceea ce ține de contracte, concedii, salarii, pontaje, etc.

Spor la citit! –  recomandăm să te abonezi la newsletter-ul unui site pe contabilitate/ fiscalitate etc. pentru a fi mereu la curent când se schimbă/ adaugă câte ceva în Codul Muncii.

Dar trecând la lucruri nominale, sunt câteva puncte de bază de care trebuie să te asiguri că le respecți, așa că le vom enunța pentru tine cât mai la obiect, în ordine.

2. Contractul de muncă

Fiecare poziție trebuie să aibă un contract de muncă individual, așa că trebuie să stăpânești drepturile și obligațiile părților, clauzele pe care le poți introduce în contract, și tot ce înseamnă modificare, suspendare sau încetare de contract.

poți să afli care sunt documentele must have pentru dosar aici: portal-resurseumane.ro

3. Statul de Plată

Timpul trebuie să fie contorizat, fie că e liber sau dedicat muncii. Așadar, este necesar să știi cum se face pontajul și cum se calculează tot ce intră în ore lucrate, salarii și alte contribuții datorate ale angajatorului sau angajatului.

4. REVISAL

Registrul General de Evidență a Salariaților este un instrument pe care îl folosești cu ajutorul calculatorului, mult mai simplu decât ai crede.

Aici poți și externaliza cu o firmă de contabilitate

Putem fi în continuare nonformali și să ne stabilim regulile așa cum considerăm că se pliază mai bine pe valorile noastre, doar că de acum trebuie să te asiguri că ai orice decizie scrisă, indiferent că vorbim de un R.O.I. foarte elaborat, în care precizezi punctual tot ceea ce se întâmplă, sau de diferite cereri, decizii, implicit o fișa de post așa cum o vrem, dar care să fie înregistrată, semnată, și atașată la dosar.

Din fericire, se pot găși multe oportunități de învățare, care să te ajute să îți începi drumul pe partea de Admin/ Payroll simțindu-te mai lămurit de obligațiile legale decât ai fost până atunci. Cum pe internet găsești diverse cursuri, cu diverse scopuri, așa te invităm să dai un search de curs Inspector Resurse Umane -nu uita să te asiguri că este un curs autorizat, pentru a nu investi în ceva ce îți ridică semne de întrebare.

Noi am apelat la Premium Teaching și am fost mulțumiți de cum s-a pliat cursul intensiv pe programul nostru, dar pe site-ul lor poți găși diferite tipuri de curs, pentru agenda ta.

 

Ei te vor ajuta să îți acoperi toate lipsurile, acoperind mult mai multe puncte decât am specificat noi acum, și în plus poți să te duci direct cu temele făcute, adică cu orice întrebare pe care o ai, și vei primi răspunsul fără probleme, îndrumându-te spre o soluție prielnică ție.

Premium Teaching

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *