Echipa Let`s Do It, Romania! lansează proiectul “Let’s Do It, Danube!”

Cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, Let’s Do It, Romania! lanseaza un nou proiect, Let’s Do It, Danube!, care isi propune sa desfasoare o ampla campanie de educatie in scolile din judetele dunarene si curatarea malurilor Dunarii chiar de Ziua Internationala a fluviului, pe 29 iunie 2014 – eveniment care va purta numele de “Let`s Do It, Danube!”.

 

 

“Let’s Do It, Danube!” își propune să desfășoare o amplă campanie de educație în școlile din județele dunarene si curațarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internațională a fluviului, pe 29 iunie 2014.

Județele implicate în acest an la ziua de curățenie sunt Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanta,  Brăila, Galați si Tulcea.

Din 2010 până în prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curățat 35 de zone în județul Tulcea și au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunarii si a arealului Deltei Dunării.

Decizia inițierii acestui proiect a avut la bază inițiativa colegilor de la Let`s Do It, World! de a curăța bazinul Mării Mediterane. Una dintre cele mai importante componente ale acestui proiect este implicarea elevilor, atat in procesul de educatie dar si de actionare,  pentru a înțelege importanța protejării arealului Dunării și nu numai.

 Programul va aduce metode moderne si interactive de educare a tinerilor din scolile implicate (de exemplu, un concurs de creație având ca tema Dunărea și prietenii Dunării) iar cadrele didacticevor fi sustinute cu materiale si tehnologie. Pentru elevi, am pregatit un concurs de creatie avand ca tema Dunarea si prietenii Dunarii  ”, a declarat Andrei Coșuleanu, director executiv “Let`s Do It, Romania!“

De asemenea, începând cu anul viitor, initiativa va fi extinsă la nivel regional, implicând toate țările prin care fluviul trece.

”Din punct de vedere tehnic, proiectul Let’s Do It, Danube!, va reprezenta o mobilizare impresionata de forte, deoarece, spre deosebire de Ziuna Nationala a Curateniei, vom actiona doar in cateva zone de pe malurile Dunarii, iar toti voluntarii vor avea ca si punct de intalnire 2-3 zone centrale pe care fluviul le traverseaza prin judetul Constanta” – a declarat Victor Maxim coordonator Let’s Do It Romania Constanta si Marea Neagra.

###

 “Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

“Let`s Do It, Romania!“ este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.

 

 

Victor Maxim

Coordonator Let’s Do It Romania

Constanta si Marea Neagra

Tel: 0736.677.133

Email: [email protected]

www.letsdoitromania.ro

Credit foto : www.dreamstime.com

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *