Comunicat de presă

02.02.2011

„Ziua Roşiei Montane” la Braşov

Duminică, 6 februarie a.c., începând cu ora 16:00, mansarda Casei Baiulescu (B-dul Eroilor nr. 33, Braşov) găzduieşte „Ziua Roşiei Montane”. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Braşovul Verde”împreună cu Centrul de Voluntariat Braşov şi Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, la iniţiativa Asociaţiilor Bucureşti şi Alburnus Maior, cu ocazia împlinirii a 1880 de ani de la prima atestare documentară a Roşiei Montane.

Pentru a sublinia importanţa conservării patrimoniului cultural al Roşiei Montane, dar şi pentru a atrage un semnal de alarmă asupra pericolului mineritului cu cianuri, la eveniment se va difuza documentarul „Noul Eldorado”.

„Noul Eldorado” este un film în regia lui Tibor Kocsis. Filmul, premiat la numeroase festivaluri internaţionale, prezintă povestea locuitorilor din Roşia Montană în urma acţiunilor pe care compania canadiană Gabriel Resources le-a demarat aici, în vederea unui proiect de exploatare minieră pe bazăde cianuri.

Evenimentul va include şi o prezentare realizată de voluntarii Centrului de Voluntariat Braşov, în care va fi analizată importanţa patrimoniului istoric şi cultural al Roşiei Montane.

Intrarea este liberă.

Vă aşteptăm!

Pentru detalii şi confirmări vă rugăm să o contactaţi pe Laura Istrate, telefon: 0724305534.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Comunicat de presă

  1. poate data viitoare se va realiza o actiune de a gasi metode de indreptare economica a zonei, eventual moduri de exploatare ecologice, turismul nu este o solutie – nu acopera toata populatia, ii va avantaja doar pe cei cu bani de investit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *