COMUNICAT DE PRESA LDIR BRASOV,

Echipa de coordonatori judeteni ”Let’s Do It Romania !” a dat startul oficial al campaniei 2011, in judetul Brasov, organizand o conferinta de presa, unde a fost prezentata echipa si autoritatiile locale cu care vor colabora in acest an.


La conferinta de presa au fost prezenti:  Primarul Brasovului, George Scripcaru si reprezentanti ai  institutiilor care au participat activ la editia de anul trecut cu resurse umane, logistica si suport informational : Primaria Municipiului Brasov, Consiliul Judetean Brasov prin Vicepresedintele, Kovasc Attila, Agentia pentru Protectia Mediului prin Bucur Elena, Consilier ,Directorul  Administratia Nationala “Apele Romane” prin SGA Brasov, Dan Urdea,  Directia Silvica Brasov reprezentata de inginerul Alina Curtu, RPLP Kronstadt reprezentat de inginerul Ciprian Cojan. De asemenea au participat si sustinatori din cadrul unor organizatii non-guvernamentale si social media: Asociatia Pro Codlea, Transmont Fagaras si Aisec Brasov, prinbrasov.com.


Odata cu lansarea oficiala a noii editii, a fost publicat in premiera si raportul oficial pentru actiune realizata in 2010, pe data de 25 septembrie. Acesta poate fi gasit si pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro. Raportul contine informatii despre etapele urmate pe parcursul anului 2010, pe fiecare dintre domeniile importante.


Cifrele generale ale proiectului arata ca peste 200 000 de voluntari au participat la curatenia de pe 25 septembrie, din toate cele 41 de judete al tarii, care au strans peste 55 000 de saci de deseuri.  Pe partea de organizare, impreuna cu 1289 organizatori la nivel national (60 organizatori nationali, 21 coordonatori regionali, 84 organizatori judeteni si 1145 organizatori locali).


Noutatea principala din acest an este reprezentata de noul sistem de cartare, care va fi bazat de data aceasta pe “zone de cartare”, de aproximativ 3×3 km fiecare (numite si griduri). Fiecarui voluntar care se inscrie pentru cartare isi va alege zone de cartare proprii, iar raportarea se va face incarcand pe intranetul proiectului informatiile de pe teren.


Primarul Municipiului Brasov, a deschis conferinta de presa salutatand initiativa echipei judetene Brasov. George Scripcaru este de parere ca actiunea “Let’s Do It, Romania! “, este un proiect in care statulul de CAPITALA VERDE a Romaniei pune in evidenta orasul, si va sprijini prin toate mijloacele posibile echipa de organizare. ” Sunt foarte bucuros ca Municipiul Brasov a fost fruntas anul trecut la numar de voluntari. Noi, Primaria Brasov, vom pune la dispozitie si vom ajuta prin mijloacele specifice ca actiunea acesta sa aiba un impact mai puternic in randul oamenilor. Trebuie inteles ca acest proiect nu este neaparat unul de strangerea gunoaielor si unul de educare a cetatenilor. Suntem Capitala Verde a Romaniei, este o onoare de avea acest prestigiu si cu “Let‘s Do It Romania” vom fi cel mai curat oras din Romania !”



Viceprimarul Brasovului, Miklos Gantz, a fost de parere ca sprijinul Primariei in acest caz este vital. Administratia locala va pune la dispozitia voluntarilor resursele necesare pentru organizarea eficienta a campaniei in Brasov . “Pe langa implicarea personala pe care am avut-o si anul trecut, acum venim sa ajutam mai mult ca acesta actiunea sa fie una mai puternica si sa implementeze oamenilor o mentalitate de respect fata de natura si oras. Vom pune la dispozitia echipei de organizare sediul pentru coordonarea voluntarilor in 24 septembrie, utilaje, masini, manusi, infrastructura de comunicare, personal specializat in teren. Vom participa si la actiunile de colectare cu echipe de voluntari sustinuti de echipe de salubritate.”


Vicepresedintele CJ Brasov, domunul Kovasc Attila, care a declarat ca : “ A fost un real succes actiunea de anul trecut, echipa “Lets’s Do It, Romania” a reusit sa mobilizeze 55 de localitati ale judetului sa participe la ziua de curatenie nationala . Anul acesta vom cobtribui cu tot ce ne sta in masura.”


Directorulul  Agentiei de Dezvoltare Durabila a judetului Brasov,  Domnisorul Dan,  a declarat ca : “Este foarte important sa realizam parteneriate. Un proiect maret cum este acesta trebuie ajutat, noi vom veni cu tot ce vor avea nevoie.”


RPLP Kronstadt, reprezentat de inginerul Ciprian Cojan: “Am rezolvat probleme acute anul trecut. Suntem incantai sa fim si la acesta editie, unde vom veni cu logistica si utilaje.”


Directorul Agentiei de Gospodarirea Apelor Brasov, Dan Urdea a declarat ca : “Am participat si anul trecut, unde am ajutat cu saci si manusi, dar si cu utilaje. Suntem interesati sa sprijinim la fel ca anul trecut actiunea de cartare pe cursul apelor si sa informam si punctele noastre de lucru din Judetul Brasov despre participarea la Campania “Let’s Do It, Romania!”.”


Consilierul de relatii publice, doamna Bucur Elena din partea Agentiei de Protectia Mediului Brasov : ” Am vazut ca aveti un obiectiv maret, sa mobilizati peste 500.000 de voluntari. Noi vom veni in ajutorul vostru si speram sa ajungem la acest numar anul acesta.”


Persoane de contact:

Nicolae CRISTOLOVEAN,

Project Manager Judetul BRASOV, “Let`s Do It, Romania!”
+4 0726 331 881
[email protected]



Lucian Iuga

Comunicare si Relatii Presa Braşov  “Let`s Do It, Romania!”

Email: [email protected]
Site: http://www.letsdoitromania.ro
Blog: http://blog.letsdoitromania.ro
VF:  +4 0724 859 013

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *