De ce Let’s Do It, Romania! ?

Let's Do It Romania - 24 Septembrie 2011


Let’s Do It, Romania! este cu siguranţă cel mai amplu proiect realizat în România şi totodată unicul de acest fel până acum. El este iniţiat de ONG-urile de mediu, însă va însemna colaborarea cu autorităţile locale, autorităţile centrale, operatorii de salubritate, colectorii, reciclatorii, trusturi media, firme de publicitate, persoane publice şi va presupune bineînţeles implicarea într-un număr foarte mare a cetăţenilor. Într-o astfel de acţiune beneficiile celor care se implică vor fi cu siguranţă pe măsură.


Toţi românii care sunt dezamăgiţi de faptul că din cele aproximativ 100 milioane tone de gunoi produse anual, o mare parte ajunge în natură, au acum ocazia să facă un mic efort pentru ca această situaţie să se schimbe.


Voluntarii de mediu care se implică în nenumărate acţiuni de curăţenie au ocazia să vadă cum problema se poate atenua când mai multe tipuri de instituţii şi mai mulţi cetăţeni sunt implicaţi laolaltă.


Toţi cei care sunt de părere că mizeria există şi că va exista întotdeauna în România vor înţelege că atunci când punem umăr lângă umăr să ne facem curat în ţară, lucrurile se pot imbunătăţi.


Autorităţile care nu au infrastructura de gestiune a deşeurilor pusă la punct vor avea o imagine clară asupra consecinţelor negative ale acestei situaţii şi vor putea face demersuri pentru a-şi asigura servicii de salubrizare în teritoriu.


Companiile care se implică în diverse proiecte de responsabilitate socială vor avea în acest moment o acţiune creată de societatea civilă românească, un proiect naţional care realmente merită efortul de a fi sprijinit şi susţinut.

Let's Do It Romania - 24 Septembrie 2011


ONG-urile care militează pentru conservarea mediului au acum ocazia să se cunoască mai bine între ele, să colaboreze, să dezvolte o relaţie cu autorităţile locale, să îşi crească vizibilitatea şi credibilitatea în rândul diferitelor tipuri de parteneri (cetăţeni, autorităţi, companii private).


Autorităţile care caută soluţii datorită termenului impus de Comisia Europeană îşi pot face din ONG-uri parteneri reali pentru soluţii durabile, soluţii care ţin de infrastructura necesară gestiunii deşeurilor.


Mass media pot susţine în acest moment o acţiune organizată de cetăţeni şi societatea civilă, al cărei scop este cel de curăţare a naturii de gunoi.


Tinerii care nu sunt deranjaţi de mizerie şi care consideră că a arunca gunoiul oriunde este ceva normal, pot conştientiza că acest lucru spune de fapt care este valoarea lor ca oameni.


Pentru oamenii care doresc să se implice într-o astfel de acţiune am creat această iniţiativă naţională – Let’s Do It, Romania!, o acţiune civică fără precedent. Percepţia la nivel internaţional ar putea fi schimbată prin dovedirea faptului că ne putem uni pentru o cauză comună, o cauză în beneficiul nostru.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “De ce Let’s Do It, Romania! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *