Let’s Bike It, Bacău – Acțiune de identificare a mormanelor de deșeuri din județul Bacău

Duminică, 4 septembrie 2016, începând cu ora 10:00, bicicliștii băcăuani sunt invitați să participe la „Let’s Bike It, Bacau!”, acțiune de cartare a mormanelor de gunoi de pe raza județului, etapă premergătoare Zilei Naționale a Curățeniei. Pe biciclete, cu GPS-uri sau smart-uri, facem harta gunoaielor pentru „Let’s Do It, Romania!”, eveniment ce a avea loc pe 24 septembrie 2016.

Pe 4 septembrie, ne vom întâlni la ora 10:00 AM, la scena de lemn din Parcul Catedralei. Pentru a fi la curent cu toate noutățile, vă invităm să urmăriți pagina evenimentului creată pe Facebook, la acest link.

De aici vom merge în echipe pe diverse trasee accesibile cu bicicleta pentru a carta mormanele de gunoi/deșeuri și nesimțire. Cartarea reprezintă procesul de identificare a mormanelor de gunoi, caracterizarea lor și transmiterea coordonatelor geografice ale acestora, în vederea creării unei hărți digitale cu punctele respective.

Vom nota coordonatele la care se găsesc, mărimea și compoziția lor, le vom fotografia și le vom întoarce în aplicația “Let’s Do It, Romania!” folosind linkul acesta: http://bit.ly/2cb1zre. Totodată, echipele formate din până la cinci participanți vor putea participa la un concurs cu premii constând într-un kit de 5 obiecte folositoare activității de ciclism. Echipa câștigătoare va fi aceea care va raporta prin intermediul aplicației cel mai mare număr de mormane valide. Mai multe informații despre concurs găsiți pe site-ul oficial al proiectului, www.letsdoitromania.ro.

Traseul va dura câteva ore astfel că sunteți sfătuiți să luați apă și creme pentru protecție solară. Pentru că va fi nevoie de stabilirea coordonatelor la care se găsesc mormanele și fotografierea lor, toți cei care au un aparat de fotografiat, GPS sau telefon cu aceste funcții sunt rugați să le aducă. Nu în ultimul rând, este nevoie de multă energie, entuziasm și voie bună!

Pe 24 septembrie, mormanele de deseuri identificate vor fi ecologizate de voluntarii care vor participa la „Let’s Do It, Romania”, cel mai mare proiect de implicare socială din țară, desfășurat cu succes și în anii precedenți.

Dacă îți plac plimbările cu bicicleta în natură și vrei să contribui la colectarea mormanelor de gunoi din județul Bacău, implică-te și vino alături de noi!

Dacă ai întrebări, scrie-ne la adresa de email [email protected] sau apelează unul dintre coordonatorii județeni următoarele numere de telefon:

Marian Dămoc – 0747476836

Dragoș Fînaru – 0728239330

Vă așteptăm pentru o tură de distracție în natura!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *