#letsbikeit – cartarea zonelor murdare pe biciclete, si in Dolj!

După cum unii dintre voi ştiţi deja, vrem să organizăm un #letsbikeit naţional (site, facebook) .
#letsbikeit e un eveniment de cartare pe biciclete; prima ediţie a fost anul trecut, pe 15 mai, iar ultima (adică a noua), pe mai 2011.

Este un proiect partener LDIR.

Ar fi prima dată în România când s-ar organiza o tură de biciclete la nivel naţional; nu numai că ar aduce în prim plan bicicleta (ca mod eco de deplasare), dar, şi asta e cel mai important, ar aduce LDIR-ul în atenţia publicului larg.

#letsbikeit se ocupă de cartarea în locurile mai sălbatice, în general departe de oraşe mari, de drumuri naţionale sau drumuri judeţene intens circulate.

Astfel, anul trecut, in Bucureşti echipa a  organizat lucrurile astfel: stabilit locul de întâlnire undeva la marginea oraşului (evitând astfel traversarea oraşului aglomerat), mers în coloană ordonată până la un punct de campare, aflat la maxim 25 de km; acolo odihnă şi mâncare, training cartare, împărţire pe echipe şi trimis la cartat. După câteva ore de cartare, reîntoarcerea la punctul de cartare, odihnă şi plecarea acasă.
Punctul de campare e un loc de odihnă; era necesar după (maxim) 25 km de pedalat. În mod necesar trebuie să fie la umbră, la iarbă verde, dacă se poate în afara localităţiilor.

Insa cei ce sunt doar amatori e mers cu bicicleta nu trebuie sa se sperie, la urma urmei e un proiect de voluntariat si ei pot sa mearga atat cat pot si cat le permite conditia fizica!

Noi dorim sa organizam si in Dolj un #letsbikeit, asa ca, amatori ai ecologiei si ai mersului pe biciclete, va asteptam cu un mail pe adresele  [email protected] sau  [email protected] pentru a putea derula activitatea de cartare pe “eco-mobile” si in judetul nostru drag!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *