Povestea unui om care a schimbat ceva

Tuturor ni s-a intamplat ca in drumul catre munca sau in plimbarile noastre sa vedem gunoaie aruncate la colt de strada sau prin parcuri. Cati dintre noi ne-am oprit sa luam o sticla aruncata si sa o ducem la tomberon? Sigur multi ne-am gandit la asta, insa am mers mai departe, sperand ca o va lua altcineva.

Tocmai atitudinea asta ne face sa gasim inca gunoaie aruncate in locuri nepotrivite. Daca fiecare din noi s-ar opri, ar lua un ambalaj gasit si l-am arunca la urmatorul cos de gunoi, sigur am avea strazi mai curate.

Exact asta a facut un barbat din Olanda. Tommy Kleyn, satul sa vada deseuri pe malul lacului pe langa care trecea cu bicicleta in fiecare zi in drum spre munca, s-a hotarat sa se ocupe singur de aceasta problema.

trash-picking-cleaning-project-littering-environmental-friendly-pigswegetwhatpigsdeserve-4

Intr-o zi, s-a hotarat sa isi ia la el clesti si un sac de gunoi. “Mi-a luat aproape 30 de minute sa umplu sacul cu gunoi, dar un sac nu a ajuns intr-un loc asa poluat ca acesta. Am promis sa umplu un sac in fiecare zi”, a povestit barbatul pe un site de socializare.

Tommy s-a decis sa se trezeasca zilnic cu jumatate de ora mai devreme si sa curate zona. Si-a postat activitatea pe pagina de Facebook  Project Schone Schie. Dupa o vreme, oamenii care treceau prin zona au inceput sa se dea jos de pe biciclete si sa-l ajute. Astfel, au reusit sa umple 22 de saci.

trash-picking-cleaning-project-littering-environmental-friendly-pigswegetwhatpigsdeserve-21Acum barbatul isi foloseste exemplul pentru a provoca oameni din toata lumea sa faca la fel. “Iti ia 30 de minute sa umpli un sac cu resturi. Fa asta macar o data pe an”, scrie el pe pagina de Facebook.

10312768_1631514257082423_615264954230732606_nCea mai frumoasa parte a muncii sale este ca, datorita lui Kleyn, aceasta pasare are acum un camin.

Autor: Florina Mirică

Sursa foto: boredpanda.com

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *