Reinventarea Femeilor pe Mătăsari!

Intr-o saptamana aglomerata pentru echipa Let’s Do It, Romania! am ajuns si la Femei pe Matasari, un eveniment menit sa reinventeze imaginea femeii intr-una dintre zonele rau-famate ale Bucurestiului, Matasari. Cand am intrat pe strada, ne-a cuprins imediat atmosfera boema, calda, relaxanta, emanata de toti cei prezenti la festival, fie in vizita, fie reprezentand diverse ONG-uri sau cauze unele mai frumoase si mai deosebite ca altele.


Cu pasii agale, aruncand cate un ochi cand in stanga, cand in dreapta, la bijuterii, la expozitii, la catelusii si pisicile aduse pentru a fi date spre adoptie, ne-am indreptat catre locul unde aveam sa ne instalam standul. Eram ultimii si la inceput am avut emotii ca nu vom fi vizitati. Insa nu a fost asa. Nici nu am terminat bine de instalat standul si au inceput sa apara curiosii. Au trecut pe la cortul nostru atat participanti de anul trecut, care stiau ca punem la cale o zi de curatenie nationala si in 2011 si vroiau doar sa stie cu exactitate data, cat si persoane care nu auzisera pana acum de noi, dar care au fost incantate de proiectul si stradania noastra.

Am vorbit cu multa lume, am impartit stickere, de la mic la mare, am oferit cate o manusa pentru cei care s-au aratat interesati de participarea la curatenie anul acesta si i-am provocat sa vina cu perechea pe 24 septembrie, am ras mult cu colegii din echipa si ne-am bucurat de soare, de limonada si de catelusii de langa noi, la care fugeam sa ne jucam cand se elibera standul nostru. Si am mancat cu pofta gogosile delicioase oferite de organizatori.

Pentru ca evenimentul si-a propus sa schimbe imaginea rau-famata a zonei, cu cea a unui spatiu dedicat artei si culturii, au fost organizate diverse momente in cadrul carora femeile isi putea expune talentul si calitatile, tocmai pentru a rasturna valorile negative ale acestei zone si pentru a redefini rolul femeii in societate. Au fost organizate prezentari de moda, meciuri de fotbal, concerte si alte evenimente ce au avut femeia in rolul principal.

Pentru noi, evenimentul a fost un succes. Am apreciat eforturile organizatorilor de a incerca sa reinventeze perceptia Strazii Matasari printr-un astfel de eveniment, iar duminica seara, la apusul soarelui, cand incepuse sa adie putin vantul sa ne mai racoreasca, nu ne mai dadeam dusi de pe strada Matasari, stand ore in sir la povesti cu colegii de echipa si sorbind dintr-o limonada.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *