Ultimii, dar nu cei din urma…Let’s Bike It de Dolj!

Pana mai ieri ne simteam mici….chiar daca toate lucrurile in Dolj stau bine din punct de vedere organizatoric (vezi cartare, voluntari :P ), nu ne simteam intregi….ceva ne lipsea.

Faptul ca eram printre putinele judete care nu reusisera sa organizeze un Let’s Bike It ne facea sa ne simtim mai slabi….Nu mai este insa cazul…Luni, 12 septembrie, angajatii NetRom din Craiova, bicilcisti convinsi, au iesit la cartat pe bicilcete. Si astfel, datorita lor si a actiunii lor, a avut loc in Dolj Let’s Bike It!


Nu le multumim doar pentru sprijinul acordat in procesul de cartare, dar si pentru profesionalismul de care au dat dovada. De ce spun asta? Pentru ca, intr-una dintre zilele saptamanii care tocmai a trecut, am primit un telefon. Unul dintre angajatii firmei ma contacta sa imi ceara mai multe detalii despre proiect si sa-mi comunice dorinta colegilor sai de a se alatura proiectului nostru. Am stabilit o intalnire la sediul dansilor…Cand am ajuns, am fost condusa intr-o sala de sedinte, unde, pe masa, trona un monitor. Incepusem sa povestesc despre cum se face cartarea, insa responsabilul NetRom cu proiectul LDIR m-a oprit. A intors monitorul intr-o pozitie care imi permitea sa observ ce se intampla, si mare mi-a fost mirarea sa vad ca navigasera pagina, isi facusera deja cont si incercau sa isi aloce un morman! Sincer, nu am mai intalnit nici pana acum pe cineva care sa isi “fi facut temele” atat de bine!

Va dati seama ca nu a mai avut rost sa spun nimic, erau la curent cu totul. Le-am explicat domnilor ce inseamna Let’s Bike It! si am intrebat daca sunt de acord sa faca actiunea sub egida aceasta…Este logic acum, scriind acest articol ca au fost de acord. Am stabilit ziua si locatia unde ramanea sa mearga la cartat.Nu vreau insa sa uit un element important. Si anume, de ce au ales angajatii NetRom sa carteze pe biciclete. Vorbind cu domnul de la NetRom, mi-a povestit istorioara celor cateva biciclete “parcate” in fata sediului, intr-un spatiu special amenajat (!!!). Se pare ca, la nivelul firmei, pentru a dinamiza si a motiva angajatii, s-a propus un concurs. Concursul presupune atingerea a 100 de kilometri parcursi cu bicicletele NetRom-ului. Angajatul castigator probabil are parte de un premiu din partea colectivului. Insa aspectul cel mai important este ca, dupa ce concursul se termina, bicicletele acestea sunt donate unor copii cu nevoi speciale, centrelor de plasament, si altor astfel de institutii.


Prin urmare, Let’s Bike It! de Dolj a avut loc cu ajutorul celor de la NetRom si dorim sa le multumim pentru asta si sa ii felicitam pentru sustinere, dar si pentru actiunile organizate si coordonate de catre angajatii sediului din Romania, Craiova!


NetRom face parte din echipa de curatenie nationala. Ei vor iesi, dupa spusele reprezentantului firmei, pe data de 24 septembrie sa curete mormanele de gunoi pe care si le vor aloca, asigurandu-si singuri materialele necesare (saci si manusi).


Ne-am dori ca romanii sa realizeze, odata si pentru totdeauna ca nu tot timpul trebuie sa neglijam santatatea, pe cei dragi sau chiar viata sociala, in detrimentul serviciului, a sefului cicalitor sau a guvernantilor ori a tuturor lucrurilor care nu ne sunt pe plac in aceasta tara. Suntem liberi sa spunem ce gandim si sa actionam! De aceea, daca nu ne place ceva, hai sa incercam sa schimbam ceva!  Cu vorbe goale nu se cladeste Romania pe care ne-o dorim!


Let’s Do It, Dolj! Let’s Bike It! Let’s change the things we don’t like!


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Ultimii, dar nu cei din urma…Let’s Bike It de Dolj!

  1. Mi-ar place sa pot merge cu bicicleta prin Craiova ca si mijloc de transport. Din pacate riscul este mult prea mare. Felicitari actiunii voastre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *