No, am facut-o din nou!

Povestea a inceput acum cateva luni, cand fiecare dintre noi primea, pe rand, vestea ca “Let’s Do It, Romania!” se face din nou. Mai timid, mai cu greu, s-a incropit o echipa care, pe masura ce trecea timpul, a ajuns sa isi doreasca tot mai mult ca acesta sa stea pe loc. Am uitat de scoli si job-uri, de reguli si premise. Aveam un singur tel care ajunsese sa ne uneasca ca si cum ne-am fi nascut, cu totii, in acelasi leagan.

Au urmat luni frumoase, nopti lungi si albe. O mana de oameni care au vrut sa mute muntii. Si sa-i cheme si pe altii sa-i ajute.


I-au chemat. Si au venit.


Sambata, 24 Septembrie 2011

“Anul trecut am ramas impresionat atat de idee, cat si de rezultatele proiectului “Let’s do it” aici, in Romania.

Dupa ce am fost pe teren si am umplut sacii de “goz-uri”, am zis : “Super!! Vreau sa se repete curatenia asta!”. Si uite ca a venit. Anul acesta, cu vreo 3 saptamani inainte de ziua Z am intalnit-o pe Raluca, colega de servici.

Mi-a descris proiectul mai in detaliu si stadiul in care se afla atunci,. Uite asa, am inceput sa dau o mana de ajutor.

Impins de curiozitate si de placerea de a lucra cu oameni, in cadrul LDIR am inceput sa cunosc “necunoscuti” :), voluntari, oameni foarte cumsecade.

Vreau sa mentionez aici distractia si partea de “lucru manual” care m-a incantat foarte mult cand, impreuna cu echipa am facut un afisier in stil eco pe suport de lemn.”E nebunie mai …!!! Mai stii cand erai copil si construiai tot felu de chestii, motorase, sarme, lemn, piulite, improvizai cand era nevoie? CREATIVITATE, asta am antrenat pe langa skill-urile de SOCIALIZARE, RABDARE si EMPATIE.

Si am realizat ceva: VOIE BUNA + MUNCA + ENERGIE e un fel de reteta secreta pe care o folosesc voluntarii in proiectele lor si ghici ce!? Iti da o stare interna de implinire incat n-ai nevoie de motivatii externe(ex. bani) sa o faci.

SO … WE DID IT!!

Multumesc echipei LDIR Cluj care m-a primit cu zambete, tuturor voluntarilor pe care i-am intalnit in cadrul proiectului, celor care ne-au ajutat sa facem tara asta mai curata si nu in ultimul rand domnului sofer super-glumet de la Agressione care ne-a ajutat cu sacii la incarcat/descarcat.

P.S. M-am intrebat adeseori cum e sa fii gunoier? Pot zice ca cel putin in cadrul LDIR a fost al naibii de distractiv si m-am ales cu cateva experiente de viata foarte faine! Sa fi auzit si voi simfonia sacilor cu sticle ce se zdrobeau intre ele in camion…

Suntem vii si zambim, deci e BINE !!!”

Andrei Tompa – Voluntar “Let’s Do It, Romania!”- Judetul Cluj

 

Ati venit, in numar de cel putin 8500 si, harnicuti cum sunteti, ati adunat cel putin 30 000 de saci cu goz (we are still counting). Proiectul acesta este al vostru.

Ne-ati facut mandri de noi, de voi, de Romania!

Va multumim, dragi clujeni!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “No, am facut-o din nou!

  1. Toate fotografiile sunt frumoase, dar primele doua imi incalzesc inima de mindrie! Avind astfel de fotografii in minte si in inima, nici nu am nevoie de alta motivatie pt la anul. Abia astept Let’s do it 2012!
    Bravo, bravo, bravo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *