52 zone, 1 echipă, 1 zi: LDIR Braşov!

Astăzi, 29.04.2012 am început una dintre cele mai importante etape din campania Let’s Do It Romania! Anume, identificarea grămezilor de gunoi pe care le vom colecta în data de 12 mai.
Ne-am trezit dis de dimineață, 4 persoane entuziasmate și neștiind ce se va întâmpla de-a lungul următoarelor ore care au devenit în final 12. Evident că niciunul dintre noi nu a putut aproxima cât timp vom petrece împreună, iar resursele de apă și mâncare au fost insuficiente :D. Însă am compensat prin multă voie bună și discuții antrenante.
Pentru a executa o cartare cât mai eficientă, am apelat la un mic ajutor, anume o aplicație foarte simpatică pe care am utilizat-o cu Ipad-ul, astfel că am putut să marcăm o bulină pentru fiecare loc în care am identificat deșeuri. Aplicația oferea și posibilitatea de a adăuga poze și informații despre mormanul de gunoi care va urma să fie colectat. Cam cât la sută este plastic, sticlă etc. și de câți saci este nevoie.
Am parcurs 270 de kilometrii de-a lungul județului Brașov, marcând 52 de zone, și umblând din loc în loc, cu mici pauze, întrebând localnicii de locuri în care s-ar afla gunoaie necolectate.
Concluziile:
  • O zi incredibil de productivă, în care ne-am cunoscut mai bine membrii echipei și, în special, de ce ne-am alăturat acestui proiect.
  • Mulţi dintre localnici ştiau deja de proiect, dar nu toţi s-ar fi implicat. Unii ca să ajute au început prin a da foc gunoaielor descoperite.
  • Oamenii doresc să pastreze curăţenia, dar, în majoritatea cazurilor nu au unde să arunce deşeurile produse sintetic, singurele variante fiind focul sau ascunderea gunoaielor prin Păduri, Râpe şi pe Râuri.
  • În paralel s-a desfășurat campania Let’s Bike It! care a avut rolul de a ajuta în desfășurarea acestui proces de cartare.
  • Chiar există locuri minunate, care însă sunt stricate estetic, și nu numai, de către noi.
Sperăm să vă placă pozele noastre şi să vă avem alături pe 12.5.2012!

Echipa LDIR Braşov

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *