Povestea unor voluntari altfel de la Școala Gimnazială Sanatorială din Buşteni, participanţi la Ziua de Curățenie Națională

Noi suntem câţiva voluntari – pacienţi, elevi proveniţi din toată  ţara, internaţi ȋn Sanatoriul Balneoclimateric de Copii. Venim la Busteni pentru a ne recupera sănătatea.

Busteniul este un oraş foarte frumos, curat, dar , ca peste tot, mai întâlneşti şi deşeuri aruncate la întâmplare. Unul dintre proiectele la care participam cu drag de mai mulţi ani este “Let’s Do It, România!”, deoarece iubim natura,  iar noi suntem ecologisti convinşi.

dscn8477

A plouat o săptămâna  în  fiecare zi şi am avut emoţii că nu ne putem duce la îndeplinire misiunea.  Dar am avut noroc! Chiar atunci când trebuia să ieşim la acţiune, a apărut soarele.

Coordonaţi de către doamnele profesoare Iuliana Ciubuc şi Mihaela Sârbu, deşi puţini la număr, dar inimoşi, echipaţi corespunzător prin grija unor parteneri francezi, am ecologizat o zonă din spaţiul public, aproape de  Parcul Central  Buşteni, de o parte şi de alta a băncilor unde se odihnesc  asa zişii ”iubitori ai naturii”.

dscn8467

Știm că sănătatea noastră  depinde de sănătatea mediului ȋnconjurător şi din acest motiv ne-am mobilizat , ne-am echipat şi am plecat la treabă sub sloganul “Curăţăm natura!”.

Deşi sunt coşuri de gunoi lângă fiecare bancă, din cinci în cinci metri, după ce se ospătează, localnicii sau turistii aruncă toate ambalajele pe spaţiul verde. Chiar dacă mulţi ştiu că deşeurile polueaza grav mediul, cum să îi numim noi pe cei care procedează aşa?  Nu sunt ei criminali, dacă omoară natura?

dscn8477

Noi şi ceilalți voluntari strângem mereu deșeurile aruncate de cei needucaţi, dar credem că mult mai bine  ar fi  să fie aspru pedepsiţi şi amendaţi, să ţină minte că natura nu are granițe, este sfântă și trebuie protejată.

 

Colegiul Ion Kalinderu, Școala Gimnazială Sanatorială, Buşteni, România

Coord. prof. Iuliana Ciubuc, prof. Mihaela Sârbu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *