APA NOVA Ploieşti

APA NOVA Ploieşti s-a înfiinţat în anul 2000 şi are ca domeniu de activitate gestiunea serviciului public de alimentare cu apă şi a serviciului de canalizare în Municipiul Ploieşti. Este prima societate din România în acest domeniu care s-a constituit pe baza unui partenariat public-privat (Compagnie Générale des Eaux – Groupe Veolia Eau, 73% şi Municipalitatea Ploieşti , 27% ).

Având în vedere importanţa dezvoltării durabile şi a prezervării resurselor naturale, inclusiv a apei potabile, Apa Nova Ploieşti acţionează ca un veritabil partener al comunităţii locale din care face parte. Pe lângă asigurarea unui serviciu public calitativ de gestiune a apei potabile, Apa Nova Ploieşti se implică, la nivel local, în proiecte de mediu şi de educare a elevilor şi tinerilor spre un comportament responsabil faţă de mediu, cunoscut sub denumirea de CSR.

Astfel, în anul 2010 Apa Nova a susţinut proiectul Let’s Do It România prin participarea a 50 de salariaţi, care au reuşit să strângă aproximativ 3000 de kg de deşeuri. De asemenea, în acelaşi an, Apa Nova s-a implicat în proiectul Clean Water for a Healthy World, ce şi-a propus să explice elevilor importanţa calităţii apei şi a prezervării resurselor naturale de apă.

Let’s Do It, România (Prahova) a fost susţinut pentru al doilea an consecutiv de Apa Nova, numărul voluntarilor ridicându-se la 94. De asemenea,  Apa Nova Ploieşti a asigurat apă, sandwichuri şi insigne pentru 150 de elevi care au participat la această acţiune. În acelaşi an, societatea a participat şi la campania În jurul lumii, dar şi la crosul Casiopeea.

Anul 2012 a constituit pentru Apa Nova o nouă şansă de implicare în diverse proiecte, precum Crosul Casiopeea, Guerilla verde, Săptămâna Gustului (organizată pentru prima dată în municipiul Ploieşti) şi campania EcoAtitudine.

Mai mult, societatea a implementat un proiect pentru a susţine biodiversitatea prezentă la marginea oraşului Ploieşti, în zona fronturilor de captare Nord – Vest. Astfel,  au fost luate măsuri precum regândirea metodelor de cosire, construirea de adăposturi pentru insecte şi instalarea de cuiburi pentru păsări, pentru a favoriza dezvoltarea numeroaselor specii de planta şi animale într-un spaţiu ferit de aglomeraţia urbană ce reprezintă un refugiu pentru acestea. În continuare, proiectul s-a dezvoltat prin realizarea unui film în care sunt prezentate principalele acţiuni de protejare a biodiversităţii întreprinse de Apa Nova, cât şi prin vizite pedagogice organizate pentru elevi din şcoli ploieştene.

Apa Nova susţine şi în 2013 Let’s Do It în judeţul Prahova, fiind unul dintre principalii parteneri. De asemenea, societatea sponsorizează toate ONG-urile din Municipiul Ploieşti cu materialele necesare derulării evenimentului din data de 28 septembrie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *