Timişorenii, obligaţi să-şi păzească terenurile de gunoaie

Proprietarii de terenuri din Timişoara vor fi obligaţi să aibă grijă de aceste spaţii ca ele să nu devină gropi clandestine de gunoi. Chiar dacă nu sunt folosite, terenurile trebuie împrejmuite cu gard şi menţinute curate, altfel proprietarii vor fi amendaţi.

Viceprimarul Adrian Orza a propus Consiliului Local Timişoara o hotărâre prin care toţi locuitorii oraşului, care deţin un teren, să fie obligaţi de a le menţine curate, fie împrejmuite cu gard, fie păzite, altfel se vor da amenzi. Măsura este necesară deoarece aceste terenuri au devenit surse de mizerie şi adăpost pentru oamenii străzii.

“Nimeni nu-i obligă pe proprietari să facă parcuri acolo, dar măcar să taie buruienile şi să împrejmuiască terenul, putem să-i obligăm”, a declarat viceprimarul Adrian Orza. Până acum doar persoanele juridice erau obligate să întreţină curate terenurile intravilane din oraş.

25 septembrie, ziua de curăţenie naţională

Campania de Curăţenie Naţională “Let’s do it, Romania!” vizează curăţarea terenurilor din afara oraşului. Zonele apropiate de Timişoara,  cuprinse în proiectul naţional, sunt Pădurea Verde şi drumurile care leagă oraşul de primele comune.

Pe aceste terenuri sunt şi cele mai multe şi cele mai mari mormane de gunoi identificate de voluntari. Campania naţională de curăţenie este un bun prilej ca oamenii să iasă din casă şi să facă ceva în sprijinul celor care au ales să se implice. “Let’s do it, Romania!” este în primul rând o acţiune de bun simţ, de a ne curăţa natura în care trăim, la fel cum ne curăţăm propia casă. Spaţiile de pe lângă şosele nu aparţin altora. Comunitatea nu înseamnă alţii!

Câteva sute de timişeni au înţeles acest lucru! S-au înscris în proiect!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

3 thoughts on “Timişorenii, obligaţi să-şi păzească terenurile de gunoaie

  1. Dragilor, Doina si Nicu, inscrieti-va pe site, ca sa stim de voi! Sper sa nu vrea chiar toata timisoara doar padurea verde, ca si gunoiul din judet tot al nostru este.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *