Timiş a ieşit la curăţenie!

Încă de la lansarea proiectului “Let’s Do It, Romania!”, Timişul a fost unul dintre judeţele fruntaşe din România, al doilea judeţ ca număr de voluntari înscrişi, atât pentru organizare locală, cât şi la nivel de implicare a autorităţilor locale şi a voluntarilor înscrişi pentru cartare.

Astfel că, odată acceptată propunerea echipei “Let’s Do It, Romania!” de a se realiza acţiune de curăţenie pilot şi în Timiş, echipa locală şi-a suflecat mânecile, şi-a luat rolul în serios şi s-au pus pe treabă: au contactat autorităţile locale, operatorii de salubritate, mass-media şi nu în ultimul rând, voluntarii fără de care această curăţenie nu ar fi avut loc.

Au fost stabilite 5 zone pe care voluntarii trebuiau să le cureţe în cadrul acţiunii: Pădurea Verde, împrejurimile Lugojului, Dudeştii Vechi, Lacul Surduc, precum şi drumul dintre Timişoara şi Buziaş.

Pentru succesul acţiunii din 5 iunie, Consiliul Judeţean Timiş a contribuit  cu organizarea şedintei de informare a autorităţilor locale si primăriilor din judeţ, susţinerea proiectului “Let’s Do It, Romania!” în faţa acestora, precum şi mobilizarea lor în furnizarea de date şi materiale (saci şi mănuşi). Extrem de utilă a fost şi facilitarea relaţiei cu Direcţia Drumurilor Judeţene Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Silvică Timiş, Administraţia Naţională Apele Române, Administraţia Bazinală de Apă Banat, Retim Ecologic Service SA, Salprest SA, Movidius, Bratner România Holding SRL,  Serviciul de Salubritate din cadrul Primăriei Timişoara, primăriile din Timişoara, Dudeştii Vechi, Lugoj, Fardea.

La acţiune au participat peste 250 de voluntari care au colectat 690 de saci de deşeuri şi s-au bucurat că “în spatele lor, totul este mai curat”, după cum bine spune sloganul campaniei “Let’s Do It” din Slovenia.

Aşteptăm mult mai mulţi locuitori ai Timişului pe 25 septembrie la acţiunea de curăţenie!

Let’s Do It, Romania!


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Timiş a ieşit la curăţenie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *