Semnati petitia pentru salvarea padurilor virgine din Romania

Intotdeauna vom sustine initiativele frumoase din Romania in care credem, la fel cum vom sustine si valorile care raman in umbra si care fac performanta, asa cum este situatia Andreei pe care in continuare va rugam sa o sustineti si sa ii fiti aproape.

Acum insa vreau sa va vorbesc despre o initiativa verde, laudabila a unei organizatii foarte mari la nivel international care de curand a implinit 50 de ani de existenta. Le uram “La multi ani” verzi si plini de reusite colegilor de la WWF Romania. Iar pe voi va invitam sa semnati petitia care are ca scop salvarea padurilor virgine din Romania.

De ce este important sa o faceti?

Padurile virgine ale Romaniei, care reprezinta 65% din padurile virgine ramase in Europa (exceptand Rusia), sunt bunuri cu valoare de patrimoniu pentru tara noastra si pentru Europa. Importanta acestor paduri sub aspect stiintific, peisager, educativ, ecoprotectiv și al biodiversitatii, este agreata de toții practicienii, specialiștii si cercetatorii din domeniu si din domeniile inrudite.

In secolul XIX, padurile virgine reprezentau aproximativ 30% din suprafata totala a padurilor din Romania. La finele secolului XX mai erau doar 6%. Astazi au ramas mai putin de 3%.

Dintre acestea, doar 18% se bucura de un statut de protectie. Restul, de 82%, pot fi distruse fara a fi incalcate prevederile legale.

Sursa: http://padurivirgine.ro

Ce ziceti, ne unim si de aceasta data? In acest moment sunt deja 15 000 de oameni care au semnat-o. Mai avem putin pana la 100 000. Let’s Do It!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

41 thoughts on “Semnati petitia pentru salvarea padurilor virgine din Romania

 1. Opriți-i pe distrugătorii de pârâiașe cristaline, ce curg printre stânci bătrâne, cei care vor să le bage în conductele lor jegoase și să facă microhidrocentrale de doi lei, cu care sau fără, n-o să ni se ieftinească curentul, dar o să ni se distrugă frumusețe de peisaje pe care numai noi le avem, în toată Europa!

 2. Sunt de acord cu iniţiativa voastră. Felicitări!
  Noi tinerii trebuie să protejăm natura, pădurile, să nu ajungă să fie furate, până nu este prea târziu.
  Trăiesc în zonă de munte şi îmi pasă ce se întâmplă cu pădurile noastre.

 3. Trebuie sa fim constienti ca in acest demers de salvare a padurilor trebuie sa infruntam mafia ce s-a creat in acest domeniu, care exploateaza ilegal si distruge fara sa se gandeasca la consecinte.
  Dar de undeva trebuie sa pornim

 4. sper sa reusim sa facem ceva ca sa nu ajungem in urmatori 3 -4 ani ca in desert [bineinteles daca ne vor ajuta si cei de SUS ]

 5. iubiti plate ptr k si va iubi la randul ei…si ea are suflet k si noi…si datorit ei noi traim oxigenul e cel mai important lucru in care te poti relaxa in natura..aer curat si roua minunatele dimineti..:)succes

 6. semnez cu increderea ca asa vom putea face ceva.
  totusi cred ca solutia ar fi legi aspre si o justitie dreapta care sa le aplice riguros. plus oameni implicati in reimpaduriri.

 7. Felicitari pentru initiativa! Sa incercam toti sa salvam Natura Mama, fara de care noi nu am exista pe acest Pamant!
  Mult succes!

 8. chiar ma doare cand vad ca se taie din padurile noastre,lasandu-ne fara oxigen,vegetatie,as dori aspre pedepse pentru acei ce distrug flora,fauna

 9. semneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz,,,,,nuu vaa atingetiii sandilaiilorr de paduree,,,,unde jele ma mai duc cu proasta meaa dupaia ,:P,,,fiti intregi la cap,,,,

 10. Sunt de acord sa semnez pentru viitorul copiilor nostri, pentru o lume care pretuieste mediul inconjurator, natura!!! si nu isi doreste sa schimbe totul …….

 11. 100.000 semnaturi inseamna abia o initiativa legistlativa, pana la promulgarea unei asemenea legii, trebue sa ….mai treaca putin…. Bun, dar macar se va vedea cine are interesul sa Existe o asemenea Lege si cine NU !

 12. Semnam petitia, insa eu cred ca ar trebui facut mult mai mult, in sensul ca, daca strangem 100.000 de semnaturi(art. 74 din Constitutie) si gasim un senator sau deputat de buna credinta, prin care sa putem sa initiem un proiect de lege care sa consacre obligatia de a pastra si proteja aceste paduri cu fauna lor, iar dupa aceea sa-l si voteze si aprobe plenul parlamentului. Daca s-ar apela la Elena Udrea in contextul cu printul Charles si Wild Carpathia sansele ar fi foarte mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *