Prefectul Cristian Roman: Acţiunea asta „Let’s Do It, Romania” e un exemplu de atitudine…



Prefectul județului Botoșani, Cristian Roman



Prefectul județului Botoșani, Cristian Roman, a acordat un interviu echipei botoșănene LETS DO IT, ROMANIA! în care și-a manifestat sprijinul, la fel ca anul trecut, pentru acțiunea de curățenie care va avea loc, sâmbătă, 24 septembrie. Reprezentantul Guvernului la Botoșani a declarat că se va alătura, sâmbătă, voluntarilor botoșăneni pentru a face județul curat.

1. De ce v-aţi implicat anul trecut in campania Let’s Do It, Romania?

Prefectul Cristian Roman: Pur si simplu pentru că nu pot sta indiferent când văd cum suntem acoperiţi de gunoaie. Mă supără uşurinţa cu care semenii noştri aruncă orice peste tot. Prin natura funcţiei, merg mult prin judeţ şi văd multe locuri care arată jalnic din cauza gunoaielor aruncate iresponsabil. E adevărat că, de când s-a impus obligativitatea colectării deşeurilor menajere şi în mediul rural situaţia e ceva mai bună. Dar mai e mult de făcut, în primul rând în ceea ce priveşte educaţia şi spiritul civic al concetăţenilor noştri. Educaţia în acest sens trebuie s-o facă şcoala, o facem fiecare in familie, dar trebuie să dăm şi exemple de atitudine. Acţiunea asta „Let’s Do It, Romania” e un astfel de exemplu de atitudine.

2. Ştim ca va veţi implica din nou, in acest an, in acţiunile campaniei LDIR, de aceea vrem sa va întrebam care sunt aşteptările dvs. pentru judeţul Botoşani?

Prefectul Cristian Roman: Am avut surpriza plăcută să constat ca, la acţiuni de acest gen, participarea este numeroasă. Funcţionarii din diverse instituţii au răspuns mulţumitor la apelul nostru. Mă aştept ca şi de această dată acţiunea să fie o reuşită, să curăţăm câteva zone şi să dăm încă un exemplu celor copleşiţi de indiferenţă.

3. Cum vedeţi dvs. implicarea voluntarilor in aceasta campanie pentru ca actiunile desfăşurate sa dea rezultate din cele mai bune?

Prefectul Cristian Roman: Mă bucur ca, de la an la an, numărul lor este mai mare. Nu mai spun că sunt şi foarte implicaţi. Ei au nevoie de sprijin logistic instituţional pentru ca să-şi poată atinge obiectivele. De fapt obiectivele lor sunt şi ale noastre, ale celor care suntem responsabili pentru ce se întâmplă în jurul nostru.

4. In final, am dori sa ştim care este mesajul dvs. pentru botoşăneni, referitor la aceasta campanie?

Prefectul Cristian Roman: Le doresc să înţeleagă corect mesajul pe care îl transmit cei care ies în judeţ să cureţe mizeria făcută de alţii. Le doresc să nu mai fie indiferenţi şi să ia atitudine faţă de cei certaţi cu regulile bunei convieţuiri. Le doresc să trăiască într-o ţară curată.


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *