Peste 16.000 de copii vor avea scoli verzi in Fasia Gaza

Cele 20 de scoli verzi ale lui Mario Cucinella din Fasia Gaza vor educa peste 16 000 de copii

Mario Cucinella a proiectat un prototip superb pentru prima din cele douăzeci de școli verzi, care vor apărea în curând în întreaga Fâșie Gaza. Combinând un design durabil contemporan cu arhitectura islamica veche, aceste școli se vor susține singure în proporție de 100%, astfel încât până la 16.000 de copii vor avea acces la o educație verde stralucitoare.

In curand, părinții din Gaza nu vor mai trebui să își facă griji dacă copiii lor pot merge la școală sau nu în cazul în care aprovizionarea cu apă sau electricitate sunt tăiate din cauza unor probleme financiare sau politice. În schimb, Organizația Națiunilor Unite de Ajutorare i-a comandat lui Cucinella să proiecteze școli, care vor fi alimentate cu energie solara, încălzite și răcite de sisteme geotermale, și care să recolteze apa de ploaie și apa  gri reciclată.

Fiecare școală va fi, de asemenea, construită din materiale de proveniență locală. Acest lucru este bun pentru păstrarea unui nivel  jos al amprentei de carbon și pentru că sprijină economia locală, care are mare nevoie de ”reparații”. Deși acesta este cu siguranță un program foarte ambițios, care este finanțat de Fondul Kuweit și deși 2 milioane de dolari par a fi o mulțime de bani, UNRWA susține că alte școli construite în regiune nu ar fi fost mai ieftine.

 

Sursa: http://inhabitat.com/mario-cucinellas-20-bright-green-schools-in-gaza-will-educate-up-to-16000-children/gaza-eco-schools-3/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Peste 16.000 de copii vor avea scoli verzi in Fasia Gaza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *