Norvegia va construi cel mai mare parc de eoliene terestre din Europa

Statkraft, una dintre companiile de top care generează energie regenerabilă, va investi 1,1 miliarde de euro pentru a construi cel mai mare parc de eoliene terestre din Europa. Proiectul va dubla capacitatea de a produce energie eoliană a țării și va diminua dependența sa de combustibilii fosili.

Construcția începe anul acesta, iar până în 2020 se vor ridica șase ferme eoliene în centrul Norvegiei, cu o capacitate totală de 1000 de MW (mega wați), care vor produce 3,4 TWh (terawați/oră) în fiecare an.

“Aceasta este cea mai mare investiție în energia eoliana din Norvegia și cel mai mare proiect terestru de energie eoliană din Europa. Va produce suficientă energie pentru a alimenta cu electricitate și încalzire 170.000 de gospodării din Norvegia”, a afirmat președintele Statkraft, Christian Rynning-Toennesen.

Compania inițiatoare, care este deținută de statul norvegian, a anulat în 2014 un proiect asemănător, de 1,2 miliarde de euro, din cauză că a fost considerat neprofitabil. Președintele companiei, Rynning-Toennesen, a declarat că acum planul fost “revizuit în mod semnificativ” pentru a îmbunatati profitabilitatea. De data aceasta are mai puține unitati, dar cu o capacitate mai mare, iar locația a fost mutată într-o zonă cu mai mult vânt.

Autor: Florina Mirică

Surse articol: Inhabitat, Renewable Energy World, Business Green

Sursa foto: Sursa 1

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *