“Let’s Do It, Romania!” – Pentru viitorul nostru

Într-o dimineață, care urma unei nopți de furtuna și ploaie, pe 12 mai 2012, aproximativ 50 de copii, cu vârste între 8 și 11 ani, de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Slobozia, Ialomița, împreună cu 6 cadre didactice, ne-am ”înarmat” cu tot ce ne trebuia și am plecat la ”vânătoare”.
Ziua a început timid, cu mici probleme organizatorice ce nu țineau de noi neapărat, dar pe parcurs am prins curaj. Ne-am grupat câte 2 la fiecare sac, iar sacii fost împărțiți pe categorii: hârtie, plastic, sticla, biodegradabile, etc. Fiecare grup avea saci din fiecare categorie, așa că ne-a fost mult mai ușor. Am reușit să strângem din orașul Slobozia, zona 500 apartamente din partea de nord, circa 50 de saci de gunoasie în numai două ore.
Din păcate, adulții din jurul nostru care locuiesc în cartier nu ne-au sprijinit în nici un fel. Ne-au privit, ne-au admirat, ne-au lăudat sau luat în râs, dar nu au facut nimic pentru a ne apăra viitorul.
Nu-i nimic! Am prins curaj și vă promitem că pe viitor vom fi mai mulți și mai îndârjiți!
Mulțumim pentru acțiune și sperăm să fie cât mai multe! Salvați Pământul, dacă nu pentru voi, pentru noi, copiii, viitorul acestei lumi!

Submitted by lauradana

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *