“Let’s Do It, Romania!”, o pată de culoare pentru botoșăneni

Paul Vieru, coordoonatorul județean al campaniei “Let’s Do It, Romania!” și Ovidiu Porohniuc au fost, miercuri, 25 aprilie, invitații emisiunii “O pată de culoare” moderată de Steliana Orășanu la TeleM Botoșani.

Cei doi membri ai echipei locale au promovat campania care se va desfășura anul acesta pe data de 12 mai, punând un accent deosebit pe colectarea selectivă a deșeurilor, dar și pe faptul că pe data de 1 mai și respectiv 5 mai, la Botoșani și respectiv Dorohoi, se vor desfășura spectacole în aer liber de susținere a campaniei “Let’s Do It, Romania!”.

“Anul acesta ne interesează mai puțin să fie mulți voluntari cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, ci mai degrabă să avem o colectare a deșeurilor de calitate și mă refer aici la colectarea selectivă a deșeurilor”, a transmis botoșănenilor în emisiune Paul Vieru.

S-a vorbit în emisiune despre implicarea deosebită a autorităților locale în cadrul acestei campanii deoarece echipa locală se bucură de sprijinul Instituției Prefectului, Primăria Botoșani, Inspectoratul Scolar, Consiliul Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul pentru Jandarmi, etc, dar și despre faptul că Botoșaniul s-a clasat anul trecut pe locul I în regiunea Nord-Est în privința numărului de voluntari.

În emisiune au mai fost prezenți copii-artiști care au susținut și anul trecut prin cântecul lor campania cum ar fi Raluca Ursu, câștigătoarea unor premii internaționale importante în străinătate, Ioana Frăsinescu, prezentă și în calitate de asistentă a prezentatoarei precum și doi elevi de la Colegiul Național Mihai Eminescu, voluntari anul trecut în campanie, Claudia Rusu și Vlad Catană.

Emisiunea s-a încheiat cu o constatare pe cât de simplă, pe atît de…sănătoasă: “Dacă vom fi sănătoși, vom continua și-n anii următori. Dar vom putea fi sănătoși doar dacă vom trăi într-un mediu curat, deci….”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *