Interviu Ionut Iordăchescu: “Îmi place să cred că am ajuns un «evanghelist» al ideii de mediu curat”

Ionut Iordachescu este in “Let`s Do It, Romania!” din 2010, inca de la inceputurile echipei de proiect. A gestionat cu naturalete si pricepere echipa de IT, cea care a jucat un rol foarte important in inscrierea voluntarilor pentru Ziua de Curatenie Nationala si alocarea de mormane simplu si rapid.

Dincolo de rolul de IT Manager, Ionut este intotdeauna o prezenta zen si orientata spre solutii. Mereu deschis, mereu dornic sa ajute si sa creeze sinergii in echipa “Let`s Do It, Romania!” – Dragi Doers, faceti cunostinta cu Ionut Iordachescu! :)

Cum ai aflat de Let’s Do It, Romania! și ce te-a convins să intri în echipă?

Prin 2009 am vazut la birou cu colegii clipul video despre curățenia din 2008 a Estoniei. Ma gândeam ce fain ar fi să se întample și în România ceva de genul asta. Și, într-un weekend din ianuarie 2010 ,am aflat de la Ștefan (n.a. – coordonatorul echipei de fundraising) că el este într-o echipă care vrea să facă curățenie într-o singura zi în toata țara precum “Let’s Do It, Estonia!”. Am zis că vreau și eu în echipa asta. Așadar i-am dat CV-ul. A fost un proces luuuung de “angajare”. Interviuri, răspunsuri, bottom of line: în aprilie eram acceptat. Nu cred ca o să uit niciodată prima mea întâlnire cu “Let’s Do It, Romania!” – cu oamenii ce se intalneau la MTR. M-am așezat pe unul din scaunele mici din ceainaria Cărturesti de acolo și am facut cunoștință cu colegii. Era diferit. Era entuziasm. Era nebunie. Era plăcut. Erau zâmbete și sinceritate. Mi-a plăcut.

Care sunt realizările tale din Let’s Do It! de care ești cel mai mândru?

Cea mai mare realizare de care sunt mândru sunt eu. M-am schimbat în mai bine. Sunt mai optimist. Nu mai fumez. Am grija mai mult de mediu. Îmi place să cred că am ajuns un “evanghelist” al ideii de mediu curat. Sunt fericit că mi-am câștigat noi prieteni. Sunt mândru de tot ceea ce am realizat împreuna ca echipă de IT, echipă de proiect, ECHIPA “Let’s Do It, Romania!”: aplicatia de cartare/înregistrare voluntari, cartarile, curățeniile, petrecerile.

_DSC1165 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce super eco-putere ai alege dacă ai avea puteri magice?

Hmm. Interesantă întrebarea. Dacă aș avea puteri magice aș face altceva cu ele. Sunt fan Star-Trek. Probabil ca aș “ajuta” un pic omenirea în sensul de filosofie star-trek.

Povestește-ne despre o situație care te-a provocat în timpul petrecut în Let’s Do It! și despre cum ai reușit s-o depășești cu bine.

Am avut o problemă cu aplicația de înregistrare mormane de deseuri și administrarea voluntarilor în ziua curățeniei. Aplicația a fost scrisă perfect. În schimb, se bloca atunci când se conectau mulți useri. Împreuna cu Geo, colegul meu de departament, am stat nopțile să citim codul sursă, să facem teste, să rescriem s.a.m.d. Degeaba. Nu a mers. Mi-a fost rușine și m-am simțit aiurea că au fost probleme cu aplicația la actiunea din 2011. În 2012 am reluat subiectul și, ajutat de un amic, am descoperit că problema nu era de la codul sursă, ci de la o optimizare de baza de date. Astfel, în 2012 a fost mai bine, mult mai bine.

Convinge în două-trei fraze o persoană să facă voluntariat.

Eu cred că pentru a evolua ca societate trebuie să facem fapte bune. Să gandim pozitiv. Și cred că toate astea devin molipsitoare prin puterea exemplului. Așadar, va invit sa faceti fapte bune. Vă invit să faceți voluntariat! Mulțam maxim!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Interviu Ionut Iordăchescu: “Îmi place să cred că am ajuns un «evanghelist» al ideii de mediu curat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *