In Ziua Internationala fara Masini ne-am urcat pe bicicletele I’Velo

Sambata am fost intr-o scurta plimbare de cartare la Padurea Verde de langa Timisoara. Prietenii de la I’Velo ne-au pus la dispozitie cateva dintre bicicletele lor.

 

Pentru ca mai sunt doar cateva zile pana in 29 Septembrie, am vrut sa vedem care este situatia gunoaielor in zona Padurii, stiut fiind faptul ca este una dintre zonele in care se arunca ilegal foarte multe deseuri.

 

Padurea este in mare parte curata, in interiorul padurii fiind interzis si blocat accesul cu masini. In schimb drumurile care trec pe langa Padurea Verde permit foarte usor accesul la liziera, la santurile de langa liziera si prin urmare se si arunca foarte mult gunoi in zona. Am identificat foarte multe deseuri din constructii, dar si mult plastic.

 

Cele mai murdare zone gasite de noi sambata sunt drumul de la Muzeul Satului catre Giarmata Vii si zona de padure de pe Calea Logojului de la “Herghelie” inspre iesirea din Timisoara. In aceste zone pot fi adunati fara prea mare efort cel putin 100 de saci de 120 litri – aproximativ 10 metri cubi. Dar sa lasam cateva fotografii sa vorbeasca.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *