Fost arsenal german transformat într-o școală Verde

În 2010, în Wolfhagen, Germania, cazarme care au folosit armatei în timpul războiului rece au fost modificate, în locul lor fiind construită o școală. Designul vizionar profită de amprenta ecologică pentru a ascunde la subsol un campus, în timp ce acoperișul a fost înlocuit cu panouri solare de film subțire.

 

Acoperișul translucent e uriaș-5000 de metri pătrați de panouri sunt dotate cu 7160 de  module solare de film subțire.Datorită profilului lor de 1 micron grosime, acestea sunt semi-transparente, ceea ce permite unei mari cantități de lumină să pătrundă în clădire, reducându-se între timp orbirea și căldura. Ferestrele de pe pereții laterali se deschid automat pentru a asigura o ventilație naturală și aer proaspăt.Tabloul de 220 kW este unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa.

 

În interiorul clădirii de 4.400 metri, pardoseala de beton originală și grinzile de susținere sunt păstrate intacte. Sălile de clasă sunt foarte izolate și au propriul control al climei.Rezultatul este în esență un mediu cu pereți dubli, care are o sarcina de energie redusă foarte mult. Școala este sămânța pentru un centru mult mai mare de știință și învățare, care va face uz de clădirile de acest gen existente.

 

 

 

Sursa: http://inhabitat.com/german-armory-transformed-into-stunning-solar-school/new-8-40/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *