Exemplu de scoala verde in Suedia

Green School Stockholm este unul dintre cele mai ambitioase proiecte verzi desfasurate in ultimul timp in  Suedia,fiind una dintre nominalizatele pentru Leaf Award in 2012.Proiectul a fost demarat in urma cu un an iar constructia lui se desfasoara si in prezent.

Green School Stockholm este un nou concept de școală, cu o abordare modernă asupra  traiului durabil. Prin educarea în mod activ cu privire la produsele alimentare cultivate pe plan local, precum și prin crearea unei multitudini de spații publice verzi, cladirea  prezinta un mod de viață durabil: de la grădiniță până la liceu, cămine pentru studenti pana la apartamente propriu-zise.

Clădirea este formată din două arce adiacente. Școala verde și  casa verde cu efect de seră constituie arcul public și permit circulația internă și externă prin clădire.Nouă niveluri de locuințe pentru studenți și alte persoane au terase private largi cu expunere maxima la lumina zilei.

Elevii se bucura de o adevarata natura cu gradini suspendate.Cladirea verde cuprinde 3 nivele inchise pentru a obtine productivitate  maxima in cresterea si extinderea gradinii suspendate.

În interiorul zonei publice a clădirii este un magazin de alimente ecologice, în care legumele cultivate ecologic in seră sunt vândute. Exista de asemenea si The Green Kindergarten,o gradinita situata chiar lângă o livadă de mesteacan. Aici, copiii sunt in siguranta si au propria lor oaza de natura.

Terasele verzi de pe exteriorul cladirii permit persoanelor de acolo sa treaca de la un nivel la altul al cladirii.Cladirea este conceputa ca un pasaj pentru pietoni permitandu-le acestora sa treaca dintr-o parte in cealalta cu usurinta.Coridorul verde este unul foarte apreciat de cei care trec pe acolo.

Trasaturi cheie ale cladirii

Energia  – Expunere optima la soare

– Acoperis verde impermeabil

Mediul inconjurator – cladire verde

–          Gradini suspendate

–          Acoperisuri verzi

–          Agricultura pe vertical

Educatie – este un loc unde inveti despre durabilitate si despre importanta folosirii materialelor ecologice,a mancarii produse din ingrediente naturale.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Exemplu de scoala verde in Suedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *