Din 2020, Franța va interzice vesela și tacâmurile din plastic

Credit foto: ID 16438166 © Dyoma | Dreamstime.com

Din august, în Franța s-a început retragerea de pe piață a tacâmurilor și a veselei din plastic, proces care se va face treptat, în următorii patru ani. Astfel, din 2020, farfuriile, tacâmurile și caserolele de unică folosință vor putea fi comercializate doar dacă sunt făcute din materiale biodegradabile.

Conform Associated Press, Franța este prima țară care introduce o interdicție generală pentru ustensilele din plastic. Consumatorii nu vor mai putea cumpăra cafea în pahare din plastic și nici tacâmuri de acest fel pentru picnic.

Cei care nu sunt de acord cu noua lege spun că vor avea de suferit familiile cu venituri mici, care tind să folosească vesela din plastic, pentru că este mai ieftină. De aceea, Ministrul Mediului din Franța spune că măsura este “antisocială”. Pack2Go Europa, o organizație care apără drepturile producătorilor de ambalaje, spune că măsura încalcă regulile Uniunii Europene privind libera circulație a mărfurilor. În plus, din cauza faptului că sunt biodegradabile, ele vor fi aruncate mai ușor pe oriunde, susțin reprezentanții companiei.

Susținătorii legii spun că își doresc ca țara lor să fie un exemplu în domeniul protecției mediului, mai ales că de la 1 iulie a intrat în vigoare legea prin care se interzice comercializarea pungilor de plastic. Din această vară, francezii trebuie să cumpere pungi de hârtie sau să vină cu sacoşa de acasă atunci când merg la cumpărături.

Surse articol: Associated Press, Inhabitat, Digi24

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *