De unde ii invatam pe copii sa protejeze natura?

Ecologia este studiul animalelor si a lumii in care ele traiesc. Daca vrei sa-ti inveti copilul cum sa iubeasca natura din jurul lui, incluzand animalele poti incepe cu cartile despre animale. Astfel el va intelege mai bine lumea in care traieste.

 

Asa cum stim, mediul este important pentru oameni dar de asemenea copilul tau va fi mai pregatit sa descopere lumea daca tu ii vei povesti putin despre ceea ce se intampla in ea. Poti sa-i vorbesti despre stiinta, mediu si animale. Pentru tinerii cititori poti alege carti cu multe poze. Aceste poze ii pot ajuta sa inteleaga mai bine si sa le atraga atentia. Informatia trebuie sa fie succinta. 

 

Daca vrei sa-i inveti geografie, hartile il vor ajuta si de asemenea ii vor mari interesul fata de lume. De asemenea un atlas al animalelor in mediile lor de viata, ii pot mari orizonturile. Pentru copii, culorile si formele atractive ii pot atrage atentia.

 

Sunt multe edituri pe internet care fac carti special pentru copii, care sunt axate pe partea de stiinta accesibila copiilor. De asemenea ii poti vorbi despre mediu, corpul uman, animale, dinozauri. Ii poti oferi mai multe subiecte si poti vedea ce l-ar interesa. Daca intri intr-un subiect pe care nu-l cunosti bine, foloseste-te de imagini, internet, jocuri. Cu siguranta el/ea va avea multe intrebari.

 

Foloseste jocuri prin care il/o poti atrage in descoperirea de lucruri noi.

 

Mergi in aer liber cu ea/el si arata-i in padure sau in parcuri natural, diversitatea naturii.

 

Mergi la observatorul astronomic sau la aquarium.

 

Foloseste programele educationale, DVD-uri si video-uri.

 

Articol realizat si tradus de Lavinia Ciurez

 

Sursa articol

 

Sursa foto

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *