Curăţenie la Bistriţa – partea a doua :)

Am citit acest articol în “Adevărul” şi m-am bucurat să văd că sunt în România oameni care nu au uitat experienţa de pe 25 septembrie şi că nu au rămas indiferenţi în faţa marii mobilizări naţionale, oameni pentru care a fost o lecţie de responsabilitate pe care o aplică de fiecare dată când au ocazia.

Sunt mandră că Let’s Do It, Romania! are asemenea prieteni! Le mulţumesc elevilor şi profesorilor de la Liceul Sportiv Bistriţa Năsăud pentru tot ce fac şi pentru că nu uită să aibă grijă şi de natură!

Clasele de fotbalişti a X-a şi a XI-a B de la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa au curăţat ieri de gunoaie o parte din zonele igienizate, anul trecut, în cadrul proiectului naţional „Let’s Do It Romania!”.

Elevii şi profesoarele lor, Mihaela Beraru, Iuliana Matean şi Luminiţa Ujică, au marcat ieri, cu întârziere, Ziua Pământului şi au strâns gunoaiele aruncate de bistriţeni din septembrie 2010 încoace.

„Am fost în acele zone care au fost curăţate de mizerii anul trecut, pe 25 septembrie, în cadrul proiectului naţional „Let’s Do It Romania!. Am rămas tare dezamăgiţi. Credeam că oamenii au înţeles mesajul din septembrie, dar judecând după mulţimea de gunoaie pe care le-am văzut se pare că nu”, spune Iuliana Matean.

Tinerii, împărţiţi în echipe, au adunat peste 30 de zeci de saci de mizerii de pe spaţiile verzi ale oraşului, de pe marginea drumurilor, de pe malurile râului Bistriţa şi din zona lacului de agrement (de lângă unitatea militară).

„Probabil unii oameni care locuiesc în zonele igienizate cred că ecologizarea este vreun hobby al elevilor de la LPS şi nu o responsabilitate a noastră, a tuturor”, adaugă dăscăliţa. Atât ea, cât şi elevii speră că, la următoarea ecologizare, gunoaiele pe care le vor strânge să încapă în 30 de saci menajeri, cât au considerat că e suficient de data aceasta.

Sursa: Adevărul


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Curăţenie la Bistriţa – partea a doua :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *