Concurs de implicare civică organizat la Botoșani pentru elevii care se implică în campania “Let’s Do It, Romania!”

Campania “Let’s Do It, Romania!” va avea loc și în Botoșani în ziua de 15 septembrie. Anul acesta, campania națională și-a stabilit un obiectiv îndrăzneț: UN MILION DE VOLUNTARI. În scopul atingerii acestuia, responsabilii și autoritățile botoșănene doresc să mobilizeze un număr de peste 20.000 de participanți, ceea ce înseamnă aproximativ 5 la sută din populația județului.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur

Scopul campaniei fiind unul unul generos cu orașul nostru – curățarea acestuia de gunoaie și mai ales, colectarea selectivă – municipalitatea botoșăneană a decis să lanseze un concurs de implicare civică adresat școlilor din municipiu. Elevii și cadrele didactice pot câștiga premii din partea municipalității pentru cel mai numeros grup participant și pentru cea mai mare cantitate de gunoi colectată.

“Ne dorim ca Botoșaniul să rămână în topul voluntarilor care ies în această zi la marea curățenie din cadrul campaniei Let’s Do It, Romania!”, motiv pentru care îi invităm pe domnii profesori și pe elevii școlilor din municipiu să participe la concurs. Considerăm că este o formă de a-i motiva și mai mult să se implice în această acțiune civică. Sperăm ca un număr mare de botoșăneni să participe la curățenia generală și împreună să demonstrăm că ne pasă, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

Campania „Let’s Do It, Romania!” se va desfășura pe data de 15 septembrie 2018, începând cu ora 9.00. Elevii și cadrele didactice care doresc să participe la concurs pot trimite fotografii și lista cu persoanele participante în copie scanată până pe 25 septembrie.

Transmitem mai jos regulamentul concursului.

 

Concurs de implicare civică în cadrul campaniei Let’s Do It, Romania!

REGULAMENT

Primăria Botoșani organizează în parteneriat cu Asociația Buzzmedia un concurs de implicare civică în cadrul campaniei “Let’s Do It, Romania!”, adresat școlilor din municipiu.

Art.1 La concursul de implicare civică organizat în cadrul campaniei “Let’s do It, Romania!”, vor participa elevi reprezentând o școală sau un liceu din municipiu.  Aceștia vor fi coordonați de unul  sau mai mulți profesori.

Art. 2 Tema concursului va fi mobilizarea unui număr cât mai mare de elevi în data de 15.09.2018 și colectarea unei cantități cât mai mari de gunoi.

Art. 3 Concursul se desfășoară astfel: profesorul-coordonator va trimite la adresa [email protected] sau [email protected]  un tabel cu numele și prenumele persoanelor implicate, precum și semnătura acestora , plus 2 fotografii realizate în zona alocată curățeniei din care o fotografie să fie cu tot grupul alături de sacii colectați.  Se va specifica la Subject: CONCURS DE IMPLICARE CIVICĂ.  Emailul se va trimite până la data de 25.09.2018 urmând ca pe 1.10.2018 să fie desemnată școala câștigătoare.

Art. 4  Se vor acorda premii pentru cel mai numeros grup de elevi și pentru cea mai mare cantitate de gunoi colectată, precum și diplome tuturor grupurilor înscrise.

Art 5. Participarea la concurs se va face doar în grup de elevi/peșcolari reprezentând o unitate de învățământ, urmărindu-se cea mai amplă mobilizare.

Art. 6  Din comisia care va alege câștigătorii vor face parte reprezentanți ai Primăriei Botoșani, Asociației Buzz Media și din cadrul staff-ului campaniei “Let’s Do It, Romania!”.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *