Bucureștiul are cel mai aglomerat trafic din Europa

Credit foto: ID 42303538 © Bizoon | Dreamstime.com

Conform unui studiu despre traficul din întreaga lume, publicat de TomTom, unul dintre cei mai cunoscuți producători de sisteme GPS, Bucureștiul a fost desemnat cel mai aglomerat oraș din Europa. În topul mondial, capitala României este pe locul 5.

Un bucureștean pierde în fiecare zi aproximativ 57 de minute în plus față de un trafic normal, iar cea mai aglomerată zi a fost 5 decembrie. În 2016, bucureștenii au petrecut în trafic cu 218 ore în plus.  Cea mai gravă situație este dimineaţa şi seara, când indicele de congestie este de 90%, respectiv 98%.

dreamstime_xxl_21436766

Credit foto: ID 21436766 © Linqong | Dreamstime.com

Pe lângă dezavantajele legate de timpul pierdut în trafic, un alt efect negativ este poluarea aerului și poluarea fonică. Conform unui studiu făcut de Eurostat referitor la nivelul de satisfacție al locuitorilor din capitalele țărilor UE, în anul 2015, doar 22% dintre locuitorii Bucureștiului se declarau mulțumiți de calitatea aerului și 31% de nivelul de zgomot din oraș. Gradul de satisfacție al bucureștenilor față de aerul și de liniștea din oraș este cel mai redus comparativ cu locuitorii celorlalte capitale din UE.

În cadrul studiului au fost analizate 390 de oraşe din 48 de ţări. Pe primul loc în clasamentul  se afla Mexico City, cu un indice de congestie de 66%, pe locul doi se afla Bangkok, cu un indice de congestie de 61%, pe locul trei se afla Jakarta, cu un indice de 58%.

  1. Bangkok, Thailanda
  2. Ciudad de Mexico, Mexic
  3. Jakarta, Indonezia
  4. Chongqing, China
  5. Bucureşti, România
  6. Istanbul, Turcia
  7. Chengdu, China
  8. Rio de Janeiro, Brazilia
  9. Tainan, Taiwan
  10. Beijing, China

Surse: TomTom.comStiriTVR.ro, HotNews, Bucurestiul.ro

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Bucureștiul are cel mai aglomerat trafic din Europa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *