Bere in carton biodegradabil: Carlsberg

Carlsberg

Producătorul de bere danez Carlsberg a dezvoltat primul ambalaj 100% biodegradabil pentru a îmbutelia băuturi, informează Business Magazin. Prezentat sub denumirea comercială “Green Fiber Bottle”, ambalajul este fabricat din fibră celulozică similară materialului din care sunt produse ambalajele pentru electrocasnice şi cofrajele pentru ouă şi cântăreşte “mult mai puţin” faţă de sticlă, potrivit directorului de ambalaje al companiei, Håkon Langen, citat de Quartz.

Iniţiativa a fost prezentată la Davos, Elveţia, în cadrul World Economic Forum şi primită cu mare încredere de participanţi.

Danezii au lucrat la noul ambalaj cu specialiştii în ambalaje ai ecoXpac, o fundaţie specializată în inovaţie, şi cu universitatea tehnică din Copenhaga, cu scopul de a lansa produsul pe piaţă în următorii trei ani. Aceştia promit un ambalaj opac care nu se va putea sparge şi va avea un aspect vizual de fibră lemnoasă.

Sticlelele Carsberg vor fi 100% biodegradabile, inclusiv dopul, şi vor fi turnate într-o structură unitară, putând fi reciclate ulterior precum ziarele sau cartoanele. Eventualele ambalaje aruncate întâmplător de către clienţi se vor descompune natural.

Sursa: Business Magazin / Carlsberg Grup

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *