6 motive pentru care merită să participi pe 24 septembrie la Ziua de Curățenie Națională

Pe 24 septembrie, facem din nou curățenie națională în România, pentru a cincea oară.  Da, știm că-i weekend și în weekend vrei să te relaxezi și să petreci timp cu familia, însă le poți face pe ambele în timp ce ajuți la curățarea României!

Am pregătit pentru tine 6 motive pentru care merită să fii voluntar la Ziua de Curățenie Națională Let`s Do It, Romania!:

1. Pentru că gestul tău chiar contează, iar România are nevoie de mulți Doers ca să fie țara pe care ne-o dorim. Toată lumea are nemulțumiri, însă nu toți suntem dispuși să facem ceva pentru a schimba asta. Dar tu, voluntarule care vii la Ziua de Curățenie Națională pentru că te-ai săturat de deșeurile din natură, ești un Doer! Dacă vrei să te convingi că poți sa aduci o schimbare, dacă te-ai săturat de turma care îți repetă zilnic motivele pentru care nu poți, demonstreaza tuturor că tu poți! Multă lume comentează de pe margine, însă cei care rămân în istorie, cei care își lasă amprenta în inimile și în amintirile oamenilor sunt cei are au înțeles că schimbarea începe cu ei, că lucrurile se schimbă atunci când se implică.

Let`s Do It, Romania! este în top în mintea mea ca inițiativă care poate schimba România. Faptul că suntem atât de mulți și răspândiți în toată țara pune oamenii pe gânduri, este o acțiune care dă atât de mult de gândit încât schimbă țara în bine.   – Amalia Enache, Pro TV

13566915_1196050760416926_2007670446169836857_n

2. Pentru că vei contribui nu doar la curățarea unei zone, ci și la schimbarea unei mentalități. Dacă cei care aruncă deșeurile văd că zeci, chiar sute de mii de oameni ies pe 24 septembrie să adune resturile lăsate de ei în natură, vor simți, ușor ușor, presiunea voluntarilor implicați și nu o vor mai face data viitoare. Este nevoie să creăm o masă critică de oameni cu spirit civic, care să îi influențeze pe cei fără respect pentru mediu și pentru oameni. Nu aștepta să facă altii ceva pentru comunitate, fă tu primul pas și fii un Doer!

Dincolo de acest proiect sunt oameni care vor sa facă ceva bun pentru România, cu oamenii din România. Cred în puterea exemplului.Pavel Bartoș, Pro TV

59911_436762642310_753167310_4837556_6244180_n

3. Pentru că vei salva vieți. Cum? Ei bine, milioane de viețuitoare mor anual din cauza plasticului și a altor deșeuri, animalele confundând adesea hrana cu plasticul. Dacă nu vrei să mai vezi animale prinse în capcanele deșeurilor, hai alături de noi pe 24 septembrie!

Îmi place ideea de oameni care pun umarul pentru a schimba lucururile din rau in bine. Sunt tată, am doi copii și mă gândesc la viitorul lor.  Este de datoria mea să nu cedez niciodată. Cel mai important lucru este încercatul, evoluatul și dacă nu prin sistem, prin tine și prin cei din jur. – Adrian Despot, Vița de Vie

7655ea7e33fa015af3c1a2f09cc5888b

4. Pentru că vei putea să te plimbi prin natură fără să te împiedici de mormanele cu deșeuri “uitate” acolo. Nu-i așa că îți dorești să mergi prin pădure, pe munte sau la picnic fără să cauți timp de 10 minute un loc fără deșeuri, unde să-ți pui pătura? Pune-ți mănușile, ia sacii și curăță!

Cred că Let`s Do It, Romania! va aduce în câțiva ani de zile o Românie curată pe care ne-o dorim cu toții. – Helmuth Dukadam, fotbalist

_dsc8553

5. Pentru că astfel promovezi voluntariatul și incurajezi oamenii să-și ofere timpul pentru cauze care contează! În Let`s Do It, Romania! am avut parte de extrem de mult sprijin de la voluntari din toată țara, care și-au oferit cu bucurie timpul și energia pentru a ne ajuta. Am fost încă de la început un proiect construit de voluntari, de oameni de bine, care-și doreau să facă ceva pentru România. Lumea devine un loc tot mai frumos, cu cât tot mai mulți oameni își oferă din timpul lor, cu pasiune, pentru cauze cu care rezonează.

6. Pentru că așa arătăm că lucrurile mari și bune sunt posibile și în România!  Da, și noi, românii, ne putem uni pentru o cauză comună, una pozitivă, una de anvergură, una care ajută țara noastră. Tu, noi, colega ta, vecinul, fratele, sotia, toți putem contribui la o Românie mai curată.

Let`s Do It, Romania! este cel mai mare exercițiu de solidaritate românească de după 1989. – Chinezu, blogger

zona-limitrofa-parcul-national-balta-mica-a-brailei

Te-am convins? Atunci înscrie-te pe: https://curatenie.letsdoitromania.ro și ne vedem sâmbătă, la punctele de înregistrare din fiecare județ.

Let`s Do It! :)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “6 motive pentru care merită să participi pe 24 septembrie la Ziua de Curățenie Națională

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *